Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zaterdag 9 uur. Dan plaatst Koen als CSA boer immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor één van onze basispakketten en laat je verrassen door de boer of kies voor een basispakket met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


Het overzicht van onze producten vind je hier.

Basispakketten
(Basispakket, ...)

Koolgroenten
(broccoli steel, bloemkool classic, bloemkool groen, bloemkool oranje, bloemkool paars, boerenkool, boerenkool paars, broccoli, broccoli santee, chinese kool, koolraap rutabaga, koolrabi paars, koolrabi wit, palmkool, raap classic, raap geel, raap wit, rammenas blauer herbst und winter, rammenas daikon green meat, rammenas daikon red meat, rammenas zwart, rode kool, romanesco, savooi classic, savooi de pontoise, savooi deadon, spitskool paars, spitskool wit, spruitjes classic, paarse spruitjes, witte kool, paksoy, ...)

Bladgroenten
(andijvie, andijvie krul, knolselder, peterselie, peterselie blad, zomerpostelein, roodlof rubro, selder groen, selder wit, sla asian mix, sla baby leaf, sla batavia groen, sla batavia rood, sla eikenblad groen, sla eikenblad hussarde, sla eikenblad rood, sla Golden Frills, sla ijsberg, sla krop groen, sla krop rood, sla romeinse groen, sla romeinse rood, sla veldsla, spinazie, spinazie Nieuw-Zeelandse, suikerbrood, suikermais, suikermais wit, snijselder, tatsoi, wilde chichorée, babyleaf suikerbietblaadjes, ...)

Vruchtgroenten buiten
(augurk, butternut, cucamelon, courgette lang groen, courgette lang geel, courgette lang wit, courgette rond geel, courgette rond groen, meloen cavaillon, komkommer mini akito of arola, patisson geel, patisson wit, pompoen classic, pompoen groen, pompoen blauw, pompoen spaghetti, pompoen delicata, pompoen sweet dumpling, watermeloen, ...)

Wortelgroenten
(pastinaak, schorseneer, witloof, wortel Napoli, wortel kleurmix, wortel specialiteit Oxhella, wortel Nantaise 2, wortelpeterselie, ...)

Bol-, knol- en stengelgroenten
(aardappel agila, aardappel alouette, aardappel carolus, aardappel charlotte, Aardappel Ditta, aardappel frieslander, aardappel vitabella, ajuin geel, ajuin rood, ajuin wit, biet chioggia, biet geel, biet rood, look, prei winter, prei zomer, sjalot, venkel, yacon, zoete bataat, stengelui, aardpeer, zonnewortel, kliswortel, OCA, ...)

Peulgroenten
(boterboon, erwt dop, peultjes, labboon, prinsessenboon, purple teepee, Sanguigno boon, snijboon groen, snijboon paars, ...)

Kruiden en vruchtgroenten tunnel
(artisjok, asperge, aubergine donkerpaars rond, aubergine gestreept Rania, aubergine normaal Classic, aubergine rond Beatrice, aubergine wit Clara, basilicum bush, basilicum classic, basilicum paars, bieslook, chinese bieslook, citroenbasilicum, citroenmelisse, currykruid, dille, dragon, kervel, limoenkomkommer, komkommer normaal, komkommer mini, koriander, landkers, laurier, lavas, mizuna, mosterdsla, munt chocolat, oregano, paprika normaal geel Fiesta, mini paprika geel, paprika normaal rood Sprinter, mini paprika zoetpunt witgeel, paprika zoetpunt oranje of geel, paprika zoetpunt rood Atris, peper De Cayenne, peper medium pikant, pimpernel, raapsteel, rabarber, radijs kleurmix, radijs speciaal Sora, radijs tweekleurig French breakfast, radijs wit Eiszaphen, rozemarijn, rucola classic, rucola paars, daslook, tijm, tomaat cherry Orange Fizz, tomaat cherry Pepe, tomaat cherry dolly, tomaat noire crimee, tomaat coeur de boeuf Liguria, tomaat gekleurd Andine Cornue, tomaat gekleurd Black Cherry, tomaat gekleurd lemon boy, tomaat gekleurd Orange queen, tomaat gekleurd Rose de Bern, tomaat gekleurd Russe Rouge, tomaat normaal Maestria, tomaat roma Colibri, warmoes, winterpostelein, tomaat tros grappelina, Tomaat green zebra, salie, kiwano, ...)

Kleinfruit
(aardbei, framboos, zomer en herfstappel & peer, ...)

Plukeytjes en edelhertenvlees
(edelhertenstoofvlees grof 500gr, edelhertenstoofvlees fijn 500gr, edelhertenfondue 250gr, edelhertenburger, edelhertenbiefstuk 1x, edelhertenbiefstuk 2x, plukeytjes, ...)


Basispakketten

Basispakket

We zijn nu in week25 (wk25) van 16 tot 21 juni en langzaam maar zeker komen de eerste echte zomerproducten eraan.



Specifieke gaat het dan over komkommer en courgette, maar wel nog beperkt! Daarom stop ik deze groenten tijdelijk enkel in het basispakket!





Een basispakket komt zowat neer op de keuze van de boer volgens het seizoen en met minstens één of twee 'specialekes van de week'.  In een basispakket zitten steeds 6 tot 7 diverse groentjes waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties doperwtjes, 1 grote broccoli, 3 porties bietjes,  ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.





Wil je naast de (deze wk25) 6 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in het basispakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !





Welke 6 groenten (groene en rode Romeinse sla = samen 1)  zitten er zeker in je basispakket deze week (wk25)? Broccoli, raapjes (classic en wit), doperwtjes, komkommer, courgette en Romeinse sla (goen en rood).



Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal lenteaanbod en is genomen begin mei 2017.



Groe(n)tjes boer Koen


Momenteel niet beschikbaar

Koolgroenten

broccoli steel

1 portie = 1 steel, goed voor 1 persoon. Ben je met meerdere in je gezin, pas voor dit product dit aantal dan gerust toe. PS er staat een tof receptje + mooi verhaal over de broccoli steel op onze blog.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Deze week (wk25) zijn er nog een 6tal nakomertjes van deze klassieke witte bloemkool. Graag maximaal één per deelnemerscode bestellen aub.





Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


Momenteel niet beschikbaar

Deze week (wk25) zijn er nog een 6tal nakomertjes van deze klassieke witte bloemkool. Graag maximaal één per deelnemerscode bestellen aub.





Bij bloemkool is 1 portie altijd = 1 stuk (goed voor 2 tot 3 personen)


">

bloemkool groen

Nog twee nakomertjes :)


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Kies je bloemkool oranje, dan geen broccoli of broccoli steel, Chinese- of rode kool aub. Slecht 2 porties beschikbaar deze week (wk2) en 1 portie is 1 kool, goed voor 2tal personen.


Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Deze week (wk25) zijn er denk ik (groei is moeilijk te voorspellen zo bleek vorige week) nog een 12 tot 15tal stuks  van deze paarse bloemkool. Graag maximaal één per deelnemerscode bestellen aub.



Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)


Momenteel niet beschikbaar

Deze week (wk25) zijn er denk ik (groei is moeilijk te voorspellen zo bleek vorige week) nog een 12 tot 15tal stuks  van deze paarse bloemkool. Graag maximaal één per deelnemerscode bestellen aub.



Deze paarse bloemkool, blijft paars na koken en je kan er dus leuke kleurencombinaties mee op tafel toveren :)


">

boerenkool

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!





Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!





Boerenkool is een winterklassieker die samen met z'n paarse broertje nog tot eind april beschikbaar is.


Momenteel niet beschikbaar

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!





Lekker én eenvoudig recept: fijn snijden en blancheren en vervolgens stoven in room zoals je met spinazie zou doen... SUPER!!





Boerenkool is een winterklassieker die samen met z'n paarse broertje nog tot eind april beschikbaar is.


">

boerenkool paars

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!





Vergelijkbaar met klassieke boerenkool, maar mooi dieppaars. Zal beschikbaar zijn tot eind april.


Momenteel niet beschikbaar

Vrij beschikbaar, maar wel de laatste week!





Vergelijkbaar met klassieke boerenkool, maar mooi dieppaars. Zal beschikbaar zijn tot eind april.


">

broccoli

Vorige week was de broccoli uiteindelijk net te klein, maar ik verwacht er deze week (wk25) iedereen te kunnen gunnen.



Hou er rekening mee dat de broccoli's zeker voldoende groot zullen zijn voor 2 tot 3 personen en bestel dus maximaal 2 stuks per deelnemerscode aub.


bestel dus maximaal 2 stuks per deelnemerscode aub.


">

broccoli santee

Deze week (wk25) zijn er nog enkele nakomertjes van deze speciale groente. Broccoli santee, of rood sprouting, is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje. Het is eigenlijk meer een (klein) boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.





Recepttip: heel lekker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

Deze week (wk25) zijn er nog enkele nakomertjes van deze speciale groente. Broccoli santee, of rood sprouting, is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje. Het is eigenlijk meer een (klein) boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.





Recepttip: heel lekker in de wok!


">

chinese kool

De laatste 20stuks van de huidige reeks! Niet echt 'opgekropt', maar wel een mooie bladmassa.



1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 personen.





Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


Momenteel niet beschikbaar

De laatste 20stuks van de huidige reeks! Niet echt 'opgekropt', maar wel een mooie bladmassa.



1 portie = 1 stuk, minimaal goed voor 2 personen.





Recepttip: Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!


">

koolraap rutabaga

De laatste week, vrij beschikbaar! Maw, na er ruim 300 geleverd te hebben afgelopen winter, stilaan uitgeput.



Let wel op, het zijn (erg) grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.





Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


Momenteel niet beschikbaar

De laatste week, vrij beschikbaar! Maw, na er ruim 300 geleverd te hebben afgelopen winter, stilaan uitgeput.



Let wel op, het zijn (erg) grote exemplaren, 1 portie = zeker goed voor 3 of zelfs meer personen.





Er staat een heel origineel & 'kids-proof' receptje op onze blog! Maar je kan er ook super lekkere soep van maken en ook stoven is makkelijk (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min is al voldoende) en erg lekker (beetje raapsmaak, maar zachter) vooral als je ze wat laat carameliseren!


">

koolrabi paars

Net zoals de vorige weken kan je ook nu (wk25) paarse koolrabi kiezen. Vrij te kiezen, er zijn er zeker voloende!



Beide kleurvarianten zijn niet super groot, wel mooi gegroeid.





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!





1 portie = 1 koolrabi


Vrij te kiezen, er zijn er zeker voloende!



Beide kleurvarianten zijn niet super groot, wel mooi gegroeid.





Koolrabi is een heeel gezonde en ook lekkere groente die je op heel veel manieren kan klaarmaken! Griet heeft me alvast afgelopen weekend nog een tof recept doorgestuurd dat we snel op de blog zullen zetten. Zeker checken!





1 portie = 1 koolrabi


">

koolrabi wit

Deze week (wk25) zijn er best nog wel wat witte koolrabi's plukklaar. Tegelijk kan je ook kiezen voor de mooie paarse variant die iets trager groeit en er daardoor iets vaster vruchtvlees heeft. 



Beiden, wit en paars, zijn niet super groot, wel mooi gegroeid.





Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven! Griet stuurde me alvast nog een tof receptje door afgelopen weekend dat we zo snel mogelijk op de blog zullen zetten!





1 portie = 1 stuk


palmkool

 



de laatste week beschikbaar ... de bladeren worden te klein





Receptje heerlijk verwerkt in quiche, meer info op de foto hiernaast en nog een toffe tip via Yora op onzez blog om er gezonde chips van te maken zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37





In het aanbod sinds eind oktober, de bladeren worden nu wat kleiner, maar blijft zeker beschikbaar tot half april.


Momenteel niet beschikbaar

http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=37





In het aanbod sinds eind oktober, de bladeren worden nu wat kleiner, maar blijft zeker beschikbaar tot half april.


">

raap classic

Deze week (wk25) plukken we verder uit dezelfde reeks van de afgelopen 2 weken. Vrij te kiezen, ze zijn nu echt wel mooi en het zijn echt heel mooi gevormde grote rapen mét mooi groen loof (lekker voor soep !!)





Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers (zelf geproefd afgelopen WE)





1 portie = 1 of 2 grote rapen (goed voor 1 persoon)


Vrij te kiezen, ze zijn nu echt wel mooi en het zijn echt heel mooi gevormde grote rapen mét mooi groen loof (lekker voor soep !!)





Het gaat hier over de gewone keukenraap met een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber, maar tegelijk héél zacht, want kersvers (zelf geproefd afgelopen WE)





1 portie = 1 of 2 grote rapen (goed voor 1 persoon)


">

raap geel

Ook deze week (wk24) beperkt beschikbaar. Ik ontving trouwens een leuk recept waarin het verwerkt zit, maar ik denk dat je er ook perfect de gewone of witte of ze er misschien wel samen voor kan gebruiken :)





Gele raapjes groeien altijd iets trager én minder gelijk dan de klassieke roos gekraagde meiraap. Daardoor is het aanbod er nu pas én beperkt.





Gele raapjes zijn iets sterker van smaak, een echt lekker pittige raapsmaak zeg maar :)


Momenteel niet beschikbaar

raap wit

Deze week (wk25) plukken we verder uit dezelfde reeks van de afgelopen 2 weken. Vrij te kiezen, ze zijn nu echt wel mooi en het zijn echt heel mooi gevormde grote rapen mét mooi groen loof (lekker voor soep !!)





1 portie = 1 à 2 grote rapen



 


Vrij te kiezen, ze zijn nu echt wel mooi en het zijn echt heel mooi gevormde grote rapen mét mooi groen loof (lekker voor soep !!)





1 portie = 1 à 2 grote rapen



 


">

rammenas blauer herbst und winter

De laatste stukjes na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

De laatste stukjes na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


">

rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde! Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.


Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Al bijna 2 maand beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde! Een zachte licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels. Ziet er dan wel minder mooi uit, maar is mooi rood binnenin en dus lekker veelzijdig!


Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

De laatste stuks na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


Momenteel niet beschikbaar

De laatste stuks na het winterseizoen. Heeft nog steeds veel pit en smaak.





Recepttip: Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.


">

rode kool

De laatste 4 stuks beschikbaar deze week (wk17). Heb je er al gehad deze winter/voorjaar, laat dan es de kans aan iemand anders, want het totale aantal was beperkt door verliezen agv de hete zomer 2018!





1 portie = 1 stuk en een stevig kooltje, goed voor 2 tot 3 personen.


Momenteel niet beschikbaar

De laatste 4 stuks beschikbaar deze week (wk17). Heb je er al gehad deze winter/voorjaar, laat dan es de kans aan iemand anders, want het totale aantal was beperkt door verliezen agv de hete zomer 2018!





1 portie = 1 stuk en een stevig kooltje, goed voor 2 tot 3 personen.


">

romanesco

Een late planting heeft ons deze week (wk3) nog een 20tal kleine exemplaren! Ik zet er op zondag een 10tal in stock, op dinsdag 3, woensdag nog es 3 en donderdag 4 1p = 1 (niet echt groot) stuk, goed voor max 2p


Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

De allerlaatste 2 kleine stuks beschikbaar deze week (w13). Kon je al rode kool kiezen deze week, wil je deze dan laten voor iemand anders?



Ik heb ze proberen dikker laten worden, maar ze dreigen te schieten, maar deze week zijn ze nog oké, dus zet ik ze in het aanbod.





Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


Momenteel niet beschikbaar

De allerlaatste 2 kleine stuks beschikbaar deze week (w13). Kon je al rode kool kiezen deze week, wil je deze dan laten voor iemand anders?



Ik heb ze proberen dikker laten worden, maar ze dreigen te schieten, maar deze week zijn ze nog oké, dus zet ik ze in het aanbod.





Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.


">

savooi de pontoise

Nog een 2tal kleinere exemplaren beschikbaar uit eigen zaai deze week (wk11), weliswaar lichtjes los want doorschietend.


Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

De allerlaatste 4 (kleine = goed voor 2p) stuks beschikbaar deze week (wk15), kon je al een rode kool kiezen deze week, laat dan aub de kans aan iemand anders deze te kiezen.





Zacht en zoet smakende savooikool met een paarse bladnerf.


Momenteel niet beschikbaar

De allerlaatste 4 (kleine = goed voor 2p) stuks beschikbaar deze week (wk15), kon je al een rode kool kiezen deze week, laat dan aub de kans aan iemand anders deze te kiezen.





Zacht en zoet smakende savooikool met een paarse bladnerf.


">

spitskool paars

Een 20tal (kleine) stuks beschikbaar deze week (wk6) Samen met de witte vormden ze een mooi duo in de spitskoolsalade op ons oogstfeest afgelopen zomer!


Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Deze week (wk25) is er een nieuwe reeks echt mooi plukklaar.



Ze komen ook vanonder een nieuw insectennet met kleinere mazen waardoor de aardvlooien (die kleine zwarte springertjes die je kon tegenkomen in de exemplaren vorige week) nu grotendeels uit de kolen gehouden zullen zijn. Daardoor verwacht ik echt heel mooie exemplaren.





Recepttips: versnijden, blancheren en opstoven met flink wat boter en nootmuskaat. Bovendien snel klaar :) Ook erg lekker fijn versneden in een gemarineerde rauwe spitskoolsalade.


spruitjes classic

Nog slechts een 30tal porties beschikbaar deze week (wk16). Jammer, want ze zijn nog steeds erg lekker, maar het winterseizoen ligt nu echt wel achter ons ook al was het de laatste dagen echt nog wel koud...





1 portie = 200gr



In een normaal seizoen zou ik streven naar porties van 250gr, maar nu kan ik na de mindere groei door de hete herfst er toch zoveel mogelijk mensen gunnen


Momenteel niet beschikbaar

Nog slechts een 30tal porties beschikbaar deze week (wk16). Jammer, want ze zijn nog steeds erg lekker, maar het winterseizoen ligt nu echt wel achter ons ook al was het de laatste dagen echt nog wel koud...





1 portie = 200gr



In een normaal seizoen zou ik streven naar porties van 250gr, maar nu kan ik na de mindere groei door de hete herfst er toch zoveel mogelijk mensen gunnen


">

paarse spruitjes

Beperkt beschikbaar!





Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


Momenteel niet beschikbaar

Beperkt beschikbaar!





Eigenlijk had ik planten gekocht waarvan ik had verwacht dat ze flowersprouts zouden produceren. Het bleken echter (erg traag groeiende) paarse spruitjes waarvan ik er sinds wk2 iedere week een 6tal porties kan aanbieden. Ze zijn iets bitterder dan de klassieke groene, wat dat betreft misschien minder kindvriendelijk...


">

witte kool

De laatste 3 stuks van dit oogstseizoen zijn deze week (wk8) nog beschikbaar. Het betreft stevige, maar geen echt grote kolen omdat ook zij door de droogte groeiachterstand opliepen. Dat zal aan de smaak echter niets afdoen!


Momenteel niet beschikbaar

paksoy

De allerlaatste 2 (kleinere) stuks.





Eén paksoy = 1 portie en nu nog net groot genoeg om er een wokgerecht voor 2 personen mee klaar te maken!


Momenteel niet beschikbaar

De allerlaatste 2 (kleinere) stuks.





Eén paksoy = 1 portie en nu nog net groot genoeg om er een wokgerecht voor 2 personen mee klaar te maken!


">

Bladgroenten

andijvie

Nog een 15tal mooie exemplaren beschikbaar deze week (wk42), nadien komt dit seizoen enkel nog de krulvariant. Lekker nazomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!


Momenteel niet beschikbaar

andijvie krul

Ook deze week (wk25) kan je nog kiezen voor krulandijvie.



Dit is best een veelzijdige groente: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.


knolselder

Deze week de allerlaatste 5 stuks van dit oogstseizoen! In totaal hebben we er dan 638 van de 700 kunnen leveren in een moeilijk groei-jaar, want knolselder heeft vooral veel water nodig!


Momenteel niet beschikbaar

peterselie

Er is een kersverse reeks beschikbaar!



Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.





Steeds 1 blokje per portie.


Er is een kersverse reeks beschikbaar!



Een klassieke smaakmaker die net zoals bladpeterselie bijna continu beschikbaar is.





Steeds 1 blokje per portie.


">

peterselie blad

Er is een kersverse reeks beschikbaar!





Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. Steeds 1 blokje per portie. Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!


Er is een kersverse reeks beschikbaar!





Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. Steeds 1 blokje per portie. Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!


">

zomerpostelein

Ook deze week (wk25) beschikbaa uit de verse planting waarin we vorige week gestart zijn met plukken!





Zomers broertje van winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. De blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!





Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.


roodlof rubro

Nog een 40tal kleinere bolletjes beschikbaar op dit moment (wk2). Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.


Momenteel niet beschikbaar

selder groen

We 'snijden' deze week (wk7) de laatste 20tal groene selders van het lopende seizoen 2018 aan Super voor je soep of bouillon of ...


Momenteel niet beschikbaar

selder wit

Deze week (wk5) ondanks de vrieskou van vorige week (witte selder kan echt niet tegen vorst!) blijven er nog een 12tal kleine stuks die ik kan leveren. Super met witte saus, maar ook met balletjes in tomatensaus bv.


Momenteel niet beschikbaar

sla asian mix

Lekker pittige mengeling slavariëteitjes voor je slamixen!





1 portie asian mix = één blokje, deze week (wk18) al vrij groot


Momenteel niet beschikbaar

sla baby leaf

Lekkere slamengeling van kleine plukslaatjes. De laatste 80tal blokjes, nadien nemen de grotere slasoorten over!





1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

De laatste 80tal blokjes, nadien nemen de grotere slasoorten over!





1 portie = 1 blokje


">

sla batavia groen

Deze week (wk25) is er een kersverse reeks plukklaar!



Ze zijn nog niet erg groot, maar wel krokant lekker.


sla batavia rood

Deze week (wk23) zit deze krokante slavariëteit net zoals z'n groene zusje nog met een 20tal stuks in ons aanbod.


Momenteel niet beschikbaar

Deze week (wk23) zit deze krokante slavariëteit net zoals z'n groene zusje nog met een 20tal stuks in ons aanbod.


">

sla eikenblad groen

Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde en ook deze week (wk23) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad hussarde

Nog enkele exemplaren beschikbaar van deze groenrode, blinkende en breed gelobde eikenbladsla.





Lichtbittere meerwaarde voor je mix-slaatjes





1 portie = 1 stuk (krop)


sla eikenblad rood

Samen met zijn groene zusje dé meest populaire slasoort op de Plukheyde en deze week (wk25) zijn er nog enkele grote exemplaren beschikbaar uit de reeks waaruit we al even plukken, maar er is ook een nieuwe reeks plukklaar, dus bestel maar wat je wil!





1 portie = 1 stuk (krop)


bestel maar wat je wil!





1 portie = 1 stuk (krop)


">

sla Golden Frills

Laatste planten deze week (wk14).





Een goudgeel mosterdslasoortje. Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!





1 portie = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

Nog een 10tal exemplaren deze week (wk24), de volgende reeks is wel a aan het groeien, klaar richting eind juni!


Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

Er zijn best nog wel wat stuks plukklaar deze week (wk25), al heeft de afwisseling van regen en warmte wel voor wat rot in verschillende planten bgezorgd.



Ik lever uiteraard enkel de goeie, maar die zijn dus niet zo talrijk meer als ik had gehoopt.





1 portie = 1 stuk


sla krop rood

Er zijn best nog wel wat stuks plukklaar deze week (wk25), al heeft de afwisseling van regen en warmte wel voor wat rot in verschillende planten bgezorgd.



Ik lever uiteraard enkel de goeie, maar die zijn dus niet zo talrijk meer als ik had gehoopt.





1 portie  = 1 stuk


sla romeinse groen

Nieuw deze week (wk25)!



Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!





Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Nieuw deze week (wk25)!



Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!





Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


">

sla romeinse rood

Nieuw deze week (wk25)!



Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!





Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


Nieuw deze week (wk25)!



Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je lenteslaatjes of een echte salade Niçoise!





Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot. Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.


">

sla veldsla

De allerlaatste 20tal porties deze week (wk19). Immers een typisch productje voor het winterseizoen en dat ligt ondanks de huidige koudeopstoot toch achter ons!





Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!





1p = 2 blokjes


Momenteel niet beschikbaar

De allerlaatste 20tal porties deze week (wk19). Immers een typisch productje voor het winterseizoen en dat ligt ondanks de huidige koudeopstoot toch achter ons!





Typisch voor het winterseizoen en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola, maar even goed met witloof :) Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker!





1p = 2 blokjes


">

spinazie

Ik rekende het zonet even uit, sinds de start van dit oogstseizoen op 1 april, leverde ik al ruim 150 kg spinazie!!



Deze week (wk25) is het jammer genoeg heel wat minder, ik kan nog 3 tot 5kg bij elkaar sprokkelen denk ik en dan is het even wachten tot de laatste voorjaarsreeks, hopelijk volgende week. Kies dan ook maximaal 2 porties aub, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen nog gunnen.



Voor het vervolg planten we deze week twee speciale zomersoorten: Nieuwzeelandse spinazie en malabespinazie. Deze schieten minder door in warm weer en ze zijn er hopelijk richting eind juli.


Momenteel niet beschikbaar

Kies dan ook maximaal 2 porties aub, dan kan ik er zoveel mogelijk mensen nog gunnen.



Voor het vervolg planten we deze week twee speciale zomersoorten: Nieuwzeelandse spinazie en malabespinazie. Deze schieten minder door in warm weer en ze zijn er hopelijk richting eind juli.


">

spinazie Nieuw-Zeelandse

Was eind juli een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Toen ook voor mij nog ook een onbekende. Ondertussen al erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader! Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het Belgische zomerweer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren deed het ...


Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

De allerlaatste 4 kleine stuks zijn deze week (wk5) nog beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

suikermais

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar. 1 portie = 1 (stevige) kolf


Momenteel niet beschikbaar

snijselder

We plukken deze week (wk26) verder uit de nieuwe reeks waarin we vorige week gestart zijn. Ze komen nu wel vanonder koepel waar ze blijkbaar minder snel groeien en dus wat kleiner zijn.



Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


Let op, snijselder kan je gebruiken als alternatief voor groene selder, maar ook al is hij een heel pak kleiner, hij is vooral des te pittiger. Je hebt er dus weinig van nodig en je kan het gerust bij je thuis planten om er af en toe van te plukken.


">

tatsoi

Nieuw in het aanbod sinds week4. Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het zowel koud als gestoofd eten, bijna zoals spinazie! 1portie = 1blokje, goed voor 1 persoon


Momenteel niet beschikbaar

wilde chichorée

Een échte nieuwigheid op de Plukheyde, want tot twee weken terug, nog niet in het aanbod gehad!





Ik wou het gewoon es proberen, het is een bittere, grootbladige slavariëteit die je kan gebruiken in mixslaatjes! En wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.



De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


Een échte nieuwigheid op de Plukheyde, want tot twee weken terug, nog niet in het aanbod gehad!





Ik wou het gewoon es proberen, het is een bittere, grootbladige slavariëteit die je kan gebruiken in mixslaatjes! En wat zegt die volkswijsheid ook al weer? Ah, ja: bitter in de mond maakt het hart gezond :)





Dit lees ik op wikipedia: De jonge choreibladeren hebben een licht bittere smaak en kunnen in het voorjaar gebruikt wordt in salades. Ook gekookt kunnen ze worden gebruikt en tijdens het Paasfeest worden de bladeren gegeten bij gebraden lam. Ook de bloeistengels kunnen gekookt gebruikt worden.



De wortels bevatten inuline (cfr koffievervanger)


">

babyleaf suikerbietblaadjes

En we hebben met deze babyleaf suikerbietblaadjes deze week (wk25) nog even dit speciale product in de aanbieding!





Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


En we hebben met deze babyleaf suikerbietblaadjes deze week (wk25) nog even dit speciale product in de aanbieding!





Biologisch testzaad gekregen van een firma die het aanraadde om te gebruiken als babyleaf. Ondertussen zelf en door een tweetal deelnemers laten proeven en we zijn het eens: vooral de jonge blaadjes zijn geweldig!! Sappig, boterzacht en smaken echt anders dan sla en toch weer niet => proberen en eventueel mixen met klassieke sla's zou ik zeggen...


">

Vruchtgroenten buiten

augurk

Zoals verwacht uitgeput, want deze plant is gevoelig voor witziekte en kent maar een korte productieperiode (tot eind augustus). Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.


Momenteel niet beschikbaar

butternut

Bij het opruimen van het veld heb ik er afgelopen woensdag nog 2 kleinere gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.


Momenteel niet beschikbaar

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.


">

courgette lang geel

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :( De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen. Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...


Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.





De ronde versie is vooral goed voor gevulde courgettes!


Momenteel niet beschikbaar

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.





De ronde versie is vooral goed voor gevulde courgettes!


">

courgette rond groen

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.





De ronde versie is vooral goed voor gevulde courgettes!


Momenteel niet beschikbaar

En jawel, de eerste courgettes zijn gespot!



Nog beperkt, maar om de productie op te drijven is het goed om klein te plukken zeggen ze, dus dat ga ik doen en de courgettes die er nu zijn in het basispakket stoppen.





De ronde versie is vooral goed voor gevulde courgettes!


">

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

De witziekte heeft toegeslagen in deze plantenreeks. Er restten enkel een 3tal planten die ik later heb geplant. Jammer, want daardoor zal het aanbod van deze lekkere en vaste komkommersoort beperkt zijn tot een 4 tal stuks. Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...


Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

We duiken deze week september in en ook al nadert de herfst, normaal zijn pompoenen pas rijp richting eind september. Door het extreem warme weer is dit proces echter versneld en ze zijn er nu dus al. Kies je maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!


Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van 2 kleintjes per portie. Kijk zeker es naar de recept tip van Inge op onze blog ! We zijn nu in week 48 en er zijn nog een 20tal stuks beschikbaar. Wil je ze nog proeven, dan is nu dus je laatste kans voor dit oogstseizoen. Ik zet er nu maandag een 12tal in stock en wat rest op di en do om iedereen maximaal kans te geven.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen classic

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van twee kleintjes per portie.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog een 3tal gevonden :)


Momenteel niet beschikbaar

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee! De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.


Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog eentje gevonden :) Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.


Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Deze week de laatste week vrij beschikbaar. We zullen er dan toch ruim een maand iedere week een 80tal porties van aangeboden hebben, dus minder dan vorig jaar door de droogte, maar het blijft een welgekomen afwisseling meen ik. Lekker zoet, fris en fruitig, ik stel ze beschikbaar in porties als slices van 1/8 van een meloen. Bestel er maximaal 2 per deelnemer aub. Door de droogte heeft de plant immers veel minder zijscheuten gemaakt dan vorig jaar en ondanks dubbel zoveel planten tov vorig jaar, zijn er slechts 1/3 tot max 1/2 vh aantal van vorig jaar beschikbaar, al waren ze er wel ruim 4 weken vroeger! Tot slot, de foto hiernaast dateert van 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Jammer maar helaas zijn we deze week (wk8) toe aan de allerlaatste 20tal porties van deze lekkere herfst en wintergroente. Er staat oa een super lekker soeprecept op onze blog :) Weliswaar onregelmatig gegroeid, dus als nodig mag je twee stuks nemen per portie.


Momenteel niet beschikbaar

schorseneer

De laatste week beschikbaar (wk19)! Ik weet dat het niet echt een product van de lente is, maar deze week is het echt nog wel koud en in die zin past het misschien toch.





Er staat een lekker, origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele op de blog! Zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.





1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

De laatste week beschikbaar (wk19)! Ik weet dat het niet echt een product van de lente is, maar deze week is het echt nog wel koud en in die zin past het misschien toch.





Er staat een lekker, origineel én 'kids-proof' receptje via deelneemster Nele op de blog! Zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=53 maar dan in de pdf bijlage van die pagina. Een extra tip nog, als je ze kuist onder water is het best makkelijk en vooral geen plakboel.





1 portie = 3 mooie stokken én de mogelijkheid enkele kleine naar keuze bij te nemen


">

witloof

Niet meer beschikbaar, want moet steeds één week vooraf besteld worden en is maar beschikbaar tot eind maart!



Graag gemiddeld 1x per 2 weken bestellen. Dit kan nog tot eind maart en steeds één week vooraf. Ook niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!





1 portie = 250gr





Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


Momenteel niet beschikbaar

Niet meer beschikbaar, want moet steeds één week vooraf besteld worden en is maar beschikbaar tot eind maart!



Graag gemiddeld 1x per 2 weken bestellen. Dit kan nog tot eind maart en steeds één week vooraf. Ook niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!





1 portie = 250gr





Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...


">

wortel Napoli

Deze week (wk8) de allerlaatste 20 porties 'gewone' oranje worteltjes van dit oogstseizoen 2018. Gelukkig is er de komende 4 à 5 weken met de kleurmix wortels een leuk alternatief voorradig!


Momenteel niet beschikbaar

wortel kleurmix

Opgelet: deze week (wk13) niet alleen de laatste van oogstseizoen 2018, maar ook de laatste 100tal porties grote wortels beschikbaar!





Deze grote wortels zijn nog gezaaid vóór de droogte van vorige zomer, er is nog een reeks gezaaid nadien die had moeten aansluiten, maar deze is onvoldoende gegroeid net door die droogte. Er zullen na deze week dan ook enkel nog "snack"worteljes zijn = onvoldoende als maaltijd!





1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


Momenteel niet beschikbaar

Opgelet: deze week (wk13) niet alleen de laatste van oogstseizoen 2018, maar ook de laatste 100tal porties grote wortels beschikbaar!





Deze grote wortels zijn nog gezaaid vóór de droogte van vorige zomer, er is nog een reeks gezaaid nadien die had moeten aansluiten, maar deze is onvoldoende gegroeid net door die droogte. Er zullen na deze week dan ook enkel nog "snack"worteljes zijn = onvoldoende als maaltijd!





1 portie = 3 stevige wortels én de mogelijkheid kleine/kromme/gebroken stuks bij te nemen


">

wortel specialiteit Oxhella

Na bijna drie maanden de laatste week beschikbaar denk ik en vanaf dan schakelen we over op een andere soort (langere wortels). Oxhella wortels zijn erg herkenbaar door een typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofde! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers ook dit jaar beamen dit :)


Momenteel niet beschikbaar

wortel Nantaise 2

Ik dacht dat varkentje vorige week wel even te wassen: snel de mini worteltjes oogsten die vorig jaar nog in augustus gezaaid waren als winterwortelen. Ze zijn echter na de hitte en onkruiddruk echt klein gebleven en bovendien was van snel oogsten geen sprake.



Ik maak het werk af deze week en stel beschikbaar wat er is, MAAR verwacht geen grote eetwortelen, veeleer een klein snackje!!





Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!


Momenteel niet beschikbaar

mini worteltjes oogsten die vorig jaar nog in augustus gezaaid waren als winterwortelen. Ze zijn echter na de hitte en onkruiddruk echt klein gebleven en bovendien was van snel oogsten geen sprake.



Ik maak het werk af deze week en stel beschikbaar wat er is, MAAR verwacht geen grote eetwortelen, veeleer een klein snackje!!





Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :) Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!


">

wortelpeterselie

De allerlaatste stuks van deze teelt voor dit oogstseizoen zullen deze week (wk13) geoogst worden





Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne. Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.





1 portie = 3 stuks


Momenteel niet beschikbaar

De allerlaatste stuks van deze teelt voor dit oogstseizoen zullen deze week (wk13) geoogst worden





Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne. Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C. Bovendien is het blad bruikbaar zoals dit van bladpeterselie.





1 portie = 3 stuks


">

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Bestel enkel als je woensdag je pakket afhaalt en nog geen bulk hebt gehad! Agila is de enige aardappel die ik deze week zal meenemen naar het afhaalpunt. Dit om gesleur te vermijden en heel wat mensen kwamen afgelopen zaterdag bovendien al hun aandeel aardappelen halen of zullen dit nu zaterdag 10 november tussen 13 en 16u nog kunnen doen.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Alouette heeft een mooie rode schil en is redelijk vast tot licht bloemig na koken met een diepgele vleeskleur. Ze is prima geschikt om te koken en te bakken.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Carolus is een bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker.


Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv. Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!


Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :) Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is! Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...


Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Deze week oogsten we de laatste Frieslanders, het is dan ook een van dé vroegste, maar tegelijk stevig en smaakvolle aardappelsoorten op de markt. 1 portie = 3 tot 400 gr De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!


Momenteel niet beschikbaar

aardappel vitabella

Enkel nog beschikbaar in het aanbod voor de deelnemers die nog niet Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!. Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput. Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.


Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

Vanaf deze week (wk25) beschikbaar uit een kersvese reeks.



Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


Vanaf deze week (wk25) beschikbaar uit een kersvese reeks.



Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente


">

biet geel

Vanaf deze week (wk25) komt er een nieuwe reeks bij degene waaruit we nu al even plukken. Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


Vanaf deze week (wk25) komt er een nieuwe reeks bij degene waaruit we nu al even plukken. Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Gele bietjes groeien het traagst en zijn misschien net daarom zo lekker...


">

biet rood

Vanaf deze week (wk25) komt er een nieuwe reeks bij degene waaruit we nu al even plukken. Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


Vanaf deze week (wk25) komt er een nieuwe reeks bij degene waaruit we nu al even plukken. Even zacht en sappig en vrij beschikbaar.





1 portie = 2 grotere of 3 kleine bietjes





Rode bietjes zijn de meest gekende en daarom misschien de meest gevraagde op de Plukheyde. Naast het soeprecept van de foto, staat er nog een tof receptje op onze blog (het onderste van drie op die pagina) zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=51


">

look

De oogst ervan bleek vorige week (wk34) erg moeilijk door de grote hoeveelheid onkruid. Ik kijk later of ik dit kan oplossen.


Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Deze week (wk20) de de laatste 200tal echt kleine/dunne stuks, maar weggooien/onder freezen zou zonde zijn.





Dit zijn dus echt dunne exemplaren, enkel als lekkere smaakmaker voor soepen of kleine compagnon van vis of ...





1p = 1 dunne (of 2 heel dunne) schachtjes


Momenteel niet beschikbaar

de laatste 200tal echt kleine/dunne stuks, maar weggooien/onder freezen zou zonde zijn.





Dit zijn dus echt dunne exemplaren, enkel als lekkere smaakmaker voor soepen of kleine compagnon van vis of ...





1p = 1 dunne (of 2 heel dunne) schachtjes


">

prei zomer

vroegere en minder dikke soorten van de winterklassieker


Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.


Momenteel niet beschikbaar

venkel

Sinds vorige week (wk24) is er een nieuwe reeks plukklaar.





Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.





1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


Sinds vorige week (wk24) is er een nieuwe reeks plukklaar.





Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest. Het recept kan je vinden in de receptenbundel van a>z op http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25 en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at.





1 portie = 1 middelgroot stuk (goed voor een 2tal personen)


">

yacon

De allerlaatste 2kg zijn nu (wk8) nog beschikbaar. Net zoals bij de aardappelen is zowel de opbrengst als de grootte weliswaar duidelijk minder dan vorig oogstseizoen. Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index. Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt 2018 en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?


Momenteel niet beschikbaar

zoete bataat

Jammer genoeg denk ik dat dit product nog maximaal 2 weken beschikbaar zal zijn. Dus ongeveer tot de eerste week van december. Oorzaak: half november schakelde ik over naar een later geplant stuk en daarvan bleek zowel de opbrengst als de kwaliteit (soms rotte stukjes) heel wat minder dan in de eerst geplante reeks. Reken voor 1 portie op @250gr tip: nieuw recept voor zoete aardappel frites op onze blog!


Momenteel niet beschikbaar

stengelui

Er is deze week (wk25) een nieuwe reeks plukklaar.



Nog niet super groot, wel heel mooi en vooral frisgroen.





Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.





1 portie = 1 blokje met 3 tot 4 stengels


Er is deze week (wk25) een nieuwe reeks plukklaar.



Nog niet super groot, wel heel mooi en vooral frisgroen.





Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.





1 portie = 1 blokje met 3 tot 4 stengels


">

aardpeer

Ook niet echt een lenteproduct, maar er zitten nog knollen van een 4tal planten in de grond en als ik ze laat zitten zullen ze opschieten op een plaats waar ik ze niet wens dit jaar. Ik moet ze dus toch oogsten en kan ze net zo goed nog beschikbaar stellen...



De nieuwe voor komende winter zijn ondertussen al geplant!





Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.





1 portie = 300gr


Momenteel niet beschikbaar

Ook niet echt een lenteproduct, maar er zitten nog knollen van een 4tal planten in de grond en als ik ze laat zitten zullen ze opschieten op een plaats waar ik ze niet wens dit jaar. Ik moet ze dus toch oogsten en kan ze net zo goed nog beschikbaar stellen...



De nieuwe voor komende winter zijn ondertussen al geplant!





Het is een veelzijdig product, van verrassende taartjes tot soep, zie receptjes http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=56 tot de soep die ik op de kerstmarkt heb gebruikt in combinatie met een heel lekkere pesto van boerenkool zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=49.





1 portie = 300gr


">

zonnewortel

Nog beschikbaar tot eind maart!





De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt. De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.





1 portie = 250gr


Momenteel niet beschikbaar

kliswortel

Deze week (wk51) nog de allerlaatste 4 porties, laten jullie me nog weten of dit product een (smaak)meerwaarde is of niet?! Het gaat hier over de (jonge en dus nog NIET tweejarige) wortels van een eenjarige plant. De productie is echter erg beperkt en ik zal het dan ook slechts als een soort van delicatesse in porties van 100gr aanbieden zodat zo veel mogelijk mensen er toch es kunnen van proeven. Info op de website van de leverancier: jonge wortels kunnen rauw gegeten worden, tweejarige wortels worden best eerst mals gekookt en vervolgens zoals pastinaak verwerkt in allerlei gerechten. En verder: "Zoals beschreven in de Flora Batava (1822), De wortel der plant is een zeer gebruikelijk geneesmiddel en de jonge wortels en stengels, van den schil ontdaan en gekookt, kunnen als Aspergien gebruikt worden, hebbende een smaak van Artisjokken.” 1p = 100gr, proberen als proevertje dus !!


Momenteel niet beschikbaar

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde! Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef. OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats. 1p = 100gr om es te testen


Momenteel niet beschikbaar

Peulgroenten

boterboon

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)


Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

Elke week wat meer van dit lekkere lenteproduct en dus deze week (wk25) alvast in het basispakket en wat er verder nog is kan je hier kiezen.





Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)





1 portie = 150gr


Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week ruim beschikbaar uit de eerste buitenzaaiing, vrij te bestellen dus



Hulp bij de oogst op dinsdag- of donderdagavond steeds vanaf 20u is welkom! Net zoals vorige week is er dus ook deze week (wk25) dus bonencomité.





1 portie is voor deze week (wk24) @200gr





Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


Deze week ruim beschikbaar uit de eerste buitenzaaiing, vrij te bestellen dus



Hulp bij de oogst op dinsdag- of donderdagavond steeds vanaf 20u is welkom! Net zoals vorige week is er dus ook deze week (wk25) dus bonencomité.





1 portie is voor deze week (wk24) @200gr





Peultjes of 'mange tous' kan je helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)


">

labboon

Ook deze week (wk25) nog beperkt beschikbaar, want de grote buitenreeksen zullen pas eind juni plukklaar zijn.





Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...





Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


Ook deze week (wk25) nog beperkt beschikbaar, want de grote buitenreeksen zullen pas eind juni plukklaar zijn.





Labbonen kan je best zoals ze zeggen 'dubbel doppen': eerst de grote bonen uit de peul halen, die peul is enkel bruikbaar als ze erg jong is. Vervolgens kan je de boon direct extra ontdoen van z'n zaadhuid (nog es doppen dus) of je kan ze eerst koken en dan pas de zaadhuid afpellen...





Los van deze extra handeling, erg lekker in slaatjes, op hamburgers, in pasta's, koud, warm, ...


">

prinsessenboon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts een 10tal porties en dus niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en in 3x (zaterdag, dinsdag en donderdag) zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.


Momenteel niet beschikbaar

purple teepee

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)


Momenteel niet beschikbaar

Sanguigno boon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts 3tal porties en dus helemaal niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.


Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

snijboon paars

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :) Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk. Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018


Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

Deze week (wk25) opnieuw een 35tal stuks beschikbaar. Kies er wel maximaal 3 per deelnemerscode aub, want ze groeien echt onregelmatig en ik wil zo veel mogelijk mensen kans geven.





Eigenlijk waren de artichocs die er nu zijn vorig jaar verwacht, maar anders dan in 2017 kwamen ze slecht in bloei (droogte?!) en overleefden er ook verschillende de winter niet... Dit jaar probeer ik opnieuw en zal ik mbv de extra investeringen ook meer water kunnen geven => hopelijk dit najaar terug en meer!


Deze week (wk25) opnieuw een 35tal stuks beschikbaar. Kies er wel maximaal 3 per deelnemerscode aub, want ze groeien echt onregelmatig en ik wil zo veel mogelijk mensen kans geven.





Eigenlijk waren de artichocs die er nu zijn vorig jaar verwacht, maar anders dan in 2017 kwamen ze slecht in bloei (droogte?!) en overleefden er ook verschillende de winter niet... Dit jaar probeer ik opnieuw en zal ik mbv de extra investeringen ook meer water kunnen geven => hopelijk dit najaar terug en meer!


">

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018


Momenteel niet beschikbaar

aubergine donkerpaars rond

Nog een 2tal stuks beschikbaar denk ik. We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de aubergineproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 753 stuks apart besteld en dat is dan zonder diegene in de basispakketten alsook de niet geleverde overproductie gerekend. We zullen de 1000 stuks dus wel gehaald hebben, da's zo'n 10 stuks per plant of ruim 6 stuks per persoon... Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine. Van deze kan je perfect ronde grill-schijfjes maken, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)! Lekker vaste variëteit, enkel opletten voor z'n scherpe stekels op het groene kroontje !!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!


Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)!


Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog een 2tal stuks beschikbaar van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!


Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Momenteel (wk42) nog vrij beschikbaar, maar de nachten zijn wel al behoorlijk afgekoeld en de kwaliteit van de planten heeft er wel onder geleden. Wel nog goed genoeg zolang er geen echte nachtvorst passeert. 1 portie = 1 potje.


Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

Nog een 8tal planten beschikbaar uit een kleinere reeks van een 20tal planten die Lea eind juli terugknipte en die nu weer mooi staan :) 1 portie = 1 potje. De paarse is een variant van de groene classic.


Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;


Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

Mooie grote planten in pot die reeds werden opgepot voor de winter.



Een echt frisse verschijning en lekker in thee!


currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie. Lekker in oosterse wokgerechten. Let wel op!! Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30. Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!


Momenteel niet beschikbaar

dille

Al een 6tal weken in ons aanbod. Nu (wk25) staan de planten eigenlijk té groot, maar omdat ik een deel van jullie bestelling vorige week vergat op de akker hou ik ze nog één weekje in het aanbod zodat jullie ze desgewenst kunnen nabestellen. Gegroeid in stenen pot, 1 portie = 1 potje waarvan nog een 12tal beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

dragon

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Net zoals de salie, stekken van vorige zomer die nu, na een extra keer intoppen, een mooi vertakte plant hebben gevormd. Gegroeid in stenen potjes, 1 portie = 1 potje, slechts een 20tal potjes beschikbaar. Eind dit jaar meer vanuit een nieuwe stekronde.


Momenteel niet beschikbaar

kervel

We plukken deze week (wk24) de voorlopig laatste stuks van deze lekkere soepmaker. Daarbij gaat het over planten die onder doek zijn opgegroeid en die mooi groot zijn!





1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


Momenteel niet beschikbaar

We plukken deze week (wk24) de voorlopig laatste stuks van deze lekkere soepmaker. Daarbij gaat het over planten die onder doek zijn opgegroeid en die mooi groot zijn!





1 portie = 1 blokje met een middelgrote kervelplant


">

limoenkomkommer

Ik heb nog een tweetal stuks gespot van deze speciale komkommer! Gezaaid door Lea, verpot door Sabine en nu dus af en toe leverancier van kleine (!!) schattige ronde komkommertjes


Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

En jawel hoor, de eerste komkommers zijn gespot!



Nog beperkt in aantal en daarom stop ik ze voor deze week (wk25) enkel in het basispakket. Vanaf volgende week zullen er dan stelselmatig meer beschikbaar komen.


Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

En jawel hoor, de eerste minikomkommers zijn gespot!



Nog beperkt in aantal en daarom stop ik ze voor deze week (wk25) enkel in het basispakket. Vanaf volgende week zullen er dan stelselmatig meer beschikbaar komen.


Momenteel niet beschikbaar

koriander

Let op, koriander groeit behoorlijk snel en daarom zullen de planten uit de reeks waarin we vorige week zijn gestart nu in week (wk25) alweer heel wat groter zijn...



Maar frisgroen zijn ze zeker nog!





1 portie = momenteel 1 erg grote plant mét blokje


Let op, koriander groeit behoorlijk snel en daarom zullen de planten uit de reeks waarin we vorige week zijn gestart nu in week (wk25) alweer heel wat groter zijn...



Maar frisgroen zijn ze zeker nog!





1 portie = momenteel 1 erg grote plant mét blokje


">

landkers

De laatste planten van dit voorjaar deze week (wk20)!



Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25





1 portie = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

De laatste planten van dit voorjaar deze week (wk20)!



Pittige slavariëteit die smaakt zoals waterkers. Doe je het in de soep, dan krijg je echter een heerlijk zachte, maar karaktervolle smaak als je het recept volgt uit onze bundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z en dan natuurlijk onder de letter l zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25





1 portie = 1 blokje


">

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes


Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten. Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.


Momenteel niet beschikbaar

mosterdsla

Een 10tal wild gezaaide planten beschikbaar deze week (wk25)





Pittige mosterdsla, heerlijk voor je slamixen of in pesto!





1p = één blokje


munt chocolat

Bij het opruimen van een deel van de koepel waar deze planten vorig jaar stonden, gemerkt dat er verschillende uitlopers 'naast de pot' groeiden. Die bied ik vers verpot aan!





1 portie =  1 plantje met mooie fruisgroene blaadjes vers verplant in stenen pot.


oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Nog 2 'verloren' stuks...


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika geel

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Ze zijn weliswaar klein, maar wél lekker en je krijgt ook 3 stukjes mee per portie, dus zeker oké als garnituur voor je pizza's, quiches, ommeletten, ... Kort gezegd, mini van stuk, maxi van smaak :)


Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes! Een klassieke rode blokpaprika die buiten is gegroeid en daardoor wat later in het aanbod is gekomen, maar nu wel op zijn laatste benen loopt. Kies per week liefst niet meer dan 2 grote of 4 mini stuks per week per deelnemer aub.


Momenteel niet beschikbaar

mini paprika zoetpunt witgeel

Een buiten geplantte, kleine puntachtige witgele paprika. M'n plantgoedleverancier had maar 4 planten meer van deze soort ook al had ik er 24 besteld en dus is de beschikbaarheid van vruchten voor jullie niet hoog, wel al erg regelmatig gedurende 8 weken! Kies per week liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer aub. Foto hiernaast is genomen eind juli 2018


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje of geel

Ondanks een flinke oogst vorige week, nu toch ook nog enkele 10tallen exemplaren. Het zijn wel erg puntige en dus lang, maar dunne exemplaren... Deze twee soorten waren later geplant en dus ook pas later rijp, maar daardoor nu nog begin november wel nog ruimer beschikbaar.


Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Nog enkele nakomertjes...


Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Vanaf week 31 is deze erg pittige variëteit al continu beschikbaar geweest. Vanaf half augustus waren er bovendien ook een iets zachtere smaakvariëteit. Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !


Momenteel niet beschikbaar

peper medium pikant

Nu, wk48, laatste keer beschikbaar. Ik had bij één van m'n zaadgoed leveranciers 2 medium pikante pepertjes besteld. Normaal een gele én eentje die via groen over paars en geel naar oranjerood zou gaan. Groot is m'n verbazing nu ik enkel rood zie en zonet ook es geproefd heb... Amaai, één van die twee zou ik toch niet mild noemen!! De andere zal ik zonder naam, maar met foto hier beschikbaar stellen. Je ziet dat ze wat dikker en minder gerimpeld zijn dan de cayennes die ik al een tijdje heb en die sowieso erg pikant zijn. Deze is dus (volgens mij) medium en smaakte (rauw) lekker :)


Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.


Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Ik had ze vorige week al in het aanbod kunnen zetten, maar vergat het... Ondertussen dus stevige, maar zeker nog frisgroene planten. Met gaatjes in de bladeren weliswaar = beetje last van aardvlowraat...





Recepttip: erg lekker vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn





1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Uit de tuin van twee deelnemers kan ik elk jaar ruim 100 stelen beschikbaar stellen voor de liefhebbers. Super toch delen via de community! Alvast hartelijk dank Paul en Machteld.





1 portie = 1 stevige steel.





Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...


Momenteel niet beschikbaar

radijs kleurmix

Nog een 20tal porties, grote exemplaren oogstklaar





1p = een 6tal mooi dikke radijsjes





Recepttips op de blog http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


Momenteel niet beschikbaar

http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=59


">

radijs speciaal Sora

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde en vrij beschikbaar uit de derde buitenteelt!  





Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...


Momenteel niet beschikbaar

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde en vrij beschikbaar uit de derde buitenteelt!  





Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...


">

radijs tweekleurig French breakfast

Nog een 30tal porties beschikbaar, ze zullen wel behoorlijk groot zijn, want radijs groeit echt senel met dit warmere weer, maar nog steeds lekker krokant en knapperig!





1 portie = 6 tot 8 radijzen


Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)


Momenteel niet beschikbaar

rozemarijn

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.


Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

Deze week (wk25) zijn er nog een 4tal plantjes beschikbaar, er zijn vorige week wel nieuwe geplant en die zijn er normaal eind juni al zijn !





Recepttip: wist je dat je rucula ook kan stoven zoals spinazie? Het resultaat is overheerlijk in pasta of als bedje voor bloemkool bv. maar die laatste is er pas vanaf eind april/begin mei...



 





 



1 portie = 1 blok(je)


Momenteel niet beschikbaar

rucola paars

Vergelijkbaar met mosterdsla of golden frills, maar iets minder breed en natuurlijk paars blad. Lekker pittig en top als smaakmaker voor je mixslaatjes.





1p = 1 stukje


Momenteel niet beschikbaar

daslook

De laatste week beschikbaar, want een echt seizoensproduct! Aangeboden in gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!





Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


Momenteel niet beschikbaar

De laatste week beschikbaar, want een echt seizoensproduct! Aangeboden in gesneden bladbusseltjes, dus niet lang houdbaar, maar wel veelzijdig (zie hieronder)!





Er bestaan verschillende lekkere receptjes op onze blog zie http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=58 met dank aan Inge, Marleen en Jonas!


">

tijm

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Donkere, lekker zoete vleestomaat. 1 portie = 1 stuk, want vrij groot.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Black Cherry

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen. 1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

DNormaal de laatste oogst deze week (wk43). Ik stel in 3x (za, di, do) zo eerlijk mogelijk beschikbaar wat kan. Beperk je graag tot één type tomaten in je bestelling, dan kan iedereen die wenst er nog even kiezen!


Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

warmoes

Deze week (wk25) plukken we verder uit de allereerste reeks van dit oogstseizoen met verschillende kleurtjes ('rainbowmix').





Warmoes of snijbiet is een alleskunner, van soep tot gestoofd, in witte saus of in puree of quiche, het kan allemaal!





1 portie = 2 plantjes elk met 6 tot 8 bladeren


winterpostelein

De laaste 25 à 30 plantjes van dit voorjaar, komt nadien terug richting oktober!



Heerlijke alleskunner in de winter, nog even beschikbaar tot begin mei en doet het zeker als frisse knapperige slasoort ook in de lente nog goed!





Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!





1p = 1 blokje


Momenteel niet beschikbaar

De laaste 25 à 30 plantjes van dit voorjaar, komt nadien terug richting oktober!



Heerlijke alleskunner in de winter, nog even beschikbaar tot begin mei en doet het zeker als frisse knapperige slasoort ook in de lente nog goed!





Recepttips: kan in mixslaatjes, maar even goed (vers versnipperd) in puree, soep of zelfs als krokante laag onder een gratin!





1p = 1 blokje


">

tomaat tros grappelina

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst! Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.


Momenteel niet beschikbaar

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!


kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!


Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden. Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief. Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.


Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen. Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.


Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.


Momenteel niet beschikbaar

Plukeytjes en edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie van @250gr kost 4,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie = 1 stuk en kost 1,75 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 1 stuk vlees van @90gr en kost 2,80 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde! Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd! Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :) Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen. Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden. Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704). 1 portie bevat 2 stuks vlees, samen @250gr en kost 7,90 euro (btw in)


Momenteel niet beschikbaar

plukeytjes

Beperkt beschikbaar! Graag maximaal één maal per maand 1 of 2 porties bestellen aub.





Ze zijn (voorlopig) met 6 en leggen momenteel samen zo'n 4 tot 5 eitjes per dag. Ik heb er dus maximaal 24 beschikbaar per week.  De eitjes zijn uit vrije uitloop en genummerd volgens "plukdatum" en in de koelkast bewaard. Hoe hoger het nummer, hoe jonger. Deze week (wk12) "pluk" ik nrs 8 enz.





1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag


Momenteel niet beschikbaar

Beperkt beschikbaar! Graag maximaal één maal per maand 1 of 2 porties bestellen aub.





Ze zijn (voorlopig) met 6 en leggen momenteel samen zo'n 4 tot 5 eitjes per dag. Ik heb er dus maximaal 24 beschikbaar per week.  De eitjes zijn uit vrije uitloop en genummerd volgens "plukdatum" en in de koelkast bewaard. Hoe hoger het nummer, hoe jonger. Deze week (wk12) "pluk" ik nrs 8 enz.





1 portie = 6 eitjes waarvoor ik 2 euro vraag


">

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2019 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie