Oogsttuin de Plukheyde
Bestel in oogsttuin de Plukheyde

Groenten, kruiden en kleinfruit bestellen


Als deelnemer van de Plukheyde krijg je iedere week toegang tot het actueel assortiment plukrijpe seizoensproducten. Bestellen kan doorlopend, behalve tussen vrijdag 21 en zaterdag 9 uur. Dan plaatst Koen als CSA boer immers het aanbod voor de komende week online.

Kies hieronder voor één van onze basispakketten en laat je verrassen door de boer of kies voor een basispakket met zelf te bepalen extra’s of stel volledig zelf je pakket samen. Het basispakket kan 1x/week worden besteld, zelf samengestelde pakketten kunnen 2x/week worden besteld.


Het overzicht van onze producten vind je hier.

Basispakketten
(Basispakket, ...)

Koolgroenten
(broccoli steel, bloemkool classic, bloemkool groen, bloemkool oranje, bloemkool paars, boerenkool, boerenkool paars, broccoli, broccoli santee, chinese kool, koolraap rutabaga, koolrabi paars, koolrabi wit, palmkool, raap classic, raap geel, raap wit, rammenas blauer herbst und winter, rammenas daikon green meat, rammenas daikon red meat, rammenas zwart, rode kool, romanesco, savooi classic, savooi de pontoise, savooi deadon, spitskool paars, spitskool wit, spruitjes classic, flowersprouts, witte kool, paksoy, ...)

Bladgroenten
(andijvie, andijvie krul, knolselder, peterselie, peterselie blad, postelein, roodlof fiero, roodlof rubro, roodlof variegata, selder groen, selder wit, sla asian mix, sla baby leaf, sla batavia groen, sla batavia rood, sla eikenblad groen, sla eikenblad hussarde, sla eikenblad rood, sla Golden Frills, sla ijsberg, sla krop groen, sla krop rood, sla romeinse groen, sla romeinse rood, sla veldsla, spinazie, spinazie Nieuw-Zeelandse, suikerbrood, suikermais, suikermais wit, snijselder, tatsoi, ...)

Vruchtgroenten buiten
(augurk, butternut, cucamelon, courgette lang groen, courgette lang geel, courgette lang wit, courgette rond geel, courgette rond groen, meloen cavaillon, komkommer mini akito of arola, patisson geel, patisson wit, pompoen classic, pompoen groen, pompoen blauw, pompoen spaghetti, pompoen delicata, pompoen sweet dumpling, watermeloen, ...)

Wortelgroenten
(pastinaak, schorseneer, witloof, wortel specialiteit Oxhella, wortel zomer Nantaise 2, wortelpeterselie, ...)

Bol-, knol- en stengelgroenten
(aardappel agila, aardappel alouette, aardappel carolus, aardappel charlotte, Aardappel Ditta, aardappel frieslander, aardappel vitabella, ajuin geel, ajuin rood, ajuin wit, biet chioggia, biet geel, biet rood, look, prei winter, prei zomer, sjalot, venkel, yacon, zoete bataat, stengelui, aardpeer, zonnewortel, kliswortel, OCA, ...)

Peulgroenten
(boterboon, erwt dop, erwt kreuk, peultjes, labboon, prinsessenboon, purple teepee, Sanguigno boon, snijboon groen, snijboon paars, ...)

Kruiden en vruchtgroenten tunnel
(artisjok, asperge, aubergine donkerpaars rond, aubergine gestreept Rania, aubergine normaal Classic, aubergine rond Beatrice, aubergine wit Clara, basilicum bush, basilicum classic, basilicum paars, bieslook, chinese bieslook, citroenbasilicum, citroenmelisse, currykruid, dille, dragon, kervel, limoenkomkommer, komkommer normaal, komkommer mini, koriander, landkers, laurier, lavas, mizuna, mosterdsla, munt chocolat, oregano, paprika normaal geel Fiesta, mini paprika geel, paprika normaal rood Sprinter, mini paprika zoetpunt witgeel, paprika zoetpunt oranje of geel, paprika zoetpunt rood Atris, peper De Cayenne, peper medium pikant, pimpernel, raapsteel, rabarber, radijs kleuenmix, radijs speciaal Sora, radijs tweekleurig French breakfast, radijs wit Eiszaphen, rozemarijn, rucola classic, rucola paars, tijm, tomaat cherry Orange Fizz, tomaat cherry Pepe, tomaat cherry dolly, tomaat noire crimee, tomaat coeur de boeuf Liguria, tomaat gekleurd Andine Cornue, tomaat gekleurd Black Cherry, tomaat gekleurd lemon boy, tomaat gekleurd Orange queen, tomaat gekleurd Rose de Bern, tomaat gekleurd Russe Rouge, tomaat normaal Maestria, tomaat roma Colibri, warmoes, winterpostelein, tomaat tros grappelina, Tomaat green zebra, salie, kiwano, ...)

Kleinfruit
(aardbei, framboos, zomer en herfstappel & peer, ...)

Edelhertenvlees
(edelhertenstoofvlees grof 500gr, edelhertenstoofvlees fijn 500gr, edelhertenfondue 250gr, edelhertenburger, edelhertenbiefstuk 1x, edelhertenbiefstuk 2x, ...)


Basispakketten

Basispakket

We zijn week 50 (wk50 div 09 tot en met 14 december).

Sinterklaas is dus gepasseerd, jammer genoeg heeft dat relatief weinig invloed op het actuele aanbod van de Plukheyde.
Alhoewel, toch nog enkele specialekes deze week: oude paarse koolrabi (zie ook blog), OCA of klaverzuringknolletjes en vooral ook de spruitjes die langzaam maar zeker wat ruimer beschikbaar zijin!
Verder de klassieke stoofgroenten zoals (kool)raap, aardpeer, wortels of pastinaak. En laat onze kersverse blogger Jonas nu net daar een tof recept over hebben gepost!

Uit wat nu beschikbaar is, kies ik als boer een aantal groenten die samen het basispakket voor deze week uitmaken. Het zijn 6 tot 7 diverse groentjes die erg typisch zijn voor dit seizoen en waarvan ik de hoeveelheid in jouw pakket zal matchen met het aantal personen dat hoort bij jouw specifieke inschrijving. Eén portie ervan aanduiden is dus voldoende en als je bv met 2 volwassenen en 1 kindje inschreef geef ik 3 porties spruitjes, 3 porties warmoes, ... mee. Doel is voldoende van elke groente voor jouw gezin.

Wil je naast de (deze wk50) 6 groentjes nog extra's bestellen van iets dat niet in je pakket zit, dan mag dat gerust. Klick voor die producten wél het aantal specifiek gewenste porties aan !

Welke 7 groenten zitten er zeker in je basispakket deze week (wk50)? Spruitjes, koolrabi paars, zonnewortel, warmoes, bietjes- rammenas mix, worteltjes en wortelpeterselie.

Opmerking de foto bij dit artikel is niet exact, maar wel representatief voor een normaal winteraanbod.

Groe(n)tjes boer Koen

Koolgroenten

broccoli steel

'Helemaal nieuw' in het aanbod van de Plukheyde op suggestie van één van onze nieuwste deelnemers Inge en Bruno.
En het bijhorende receptje + mooi verhaal kan je terugvinden op onze blog.
Ik kan dit product net zoals vorige week nog es beperkt aanbieden. Na de oogst van woensdag komen er als ik er een beter zicht op heb als er nog zijn opnieuw in het aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool classic

Deze week (wk50) zijn er nog 2 kleine nakomertjes klaar.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool groen

Nog twee nakomertjes :)

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool oranje

Deze week (wk37) nog een beperkt aantal bloemkolen uit de reeks waar ik er de voorbije twee weken toch een 40tal haalde.
Kies dan ook graag maximaal één portie (1 stuk) aub. Na de oogst van woensdag evalueer ik of en hoeveel porties ik bijkomend kan aanbieden vanaf donderdagochtend.

Momenteel niet beschikbaar

bloemkool paars

Was vorige week onvoldoende gedikt om iedereen te beleveren die bestelde.
Er zijn nog een 5tal exemplaren die in principe al besteld waren voor vorige week vrijdag.
Ik stel voor dat zij die toen bestelden dit opnieuw doen, tegen maandagavond en dat de anderen wachten tot dan.
Blijft er dan nog stock, dan kan iedereen die aanklikken.
Speciale bloemkoolsoort waarvan het plantgoed komt via de Wriemeling te Herent, maar geteeld op de Plukheyde. Voor wat betreft smaak, blijven ze ook voor mij een verassing, maar ik hoorde goeie dingen van zij die ermee aan de slag gingen :)

Momenteel niet beschikbaar

boerenkool

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Boerenkool is een klassieker die samen met z'n paarse broertje vanaf week 42 beschikbaar werd en dit tot het einde van het winterseizoen. Het is een typische herfst en vooral ook wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die de natuurlijk beschikbare suikers beter helpt vrij stellen bij het klaar maken.

boerenkool paars

In de startweken hadden deze kolen extra last van luis onderaan de bladeren, maar na het koudere weer is dit nu toch veel beter geworden. Het vriesweer van de afgelopen dagen zal de smaak trouwens ten goede komen, want de bladsuikers zetten daardoor om naar een zoetere variant...

broccoli

De komende weken blijven er steeds nog zijscheutjes langzaam doorgroeien. Daarvan kan ik enkele volwaardige porties (12tal roosjes per portie) aanbieden.

Momenteel niet beschikbaar

broccoli santee

Met de opkomende okselscheuten van deze speciale broccolisoort kan ik deze week (wk21) nog een 5tal porties plukken.
Ik stel dan ook voor dat je enerzijds kiest voor een bloemkool of koolrabi of broccoli santé en daarnaast spinazie, warmoes of peultjes/doperwten naast de beschikbare sla, kruiden en aardbeien. (zie nieuwsitem op de homepagina alsook de zaterdag nieuwsbrief voor achtergrond)
Het is een echte delicatesse die een totaal andere 'kool' vormt dan zijn klassieke broertje, het is eigenlijk meer een boeketje broccolitoefjes dat je mag verwachten.

Momenteel niet beschikbaar

chinese kool

Deze week (wk39) restten nog de allerlaatste drie exemplaren van de reeks waaruit we al 6 weken oogsten.
In de winter volgen er nog van een reeks die vorige week werd geplant.
Gewoon lekker rauw fijngesneden of een klassieker in de wok!

Momenteel niet beschikbaar

koolraap rutabaga

Ruim beschikbaar!
Zelf es klaargemaakt eind oktober. En al zeg ik het zelf, geen werk aan (schillen, in stukken snijden en stoven), snel klaar (15min stoven was voldoende) en super lekker (beetje raapsmaak, maar zachter), vooral als je ze wat laat carameliseren! En ze bewaren nog lang ook, wat wil een mens nog meer?
Het zijn mooie en (erg) dikke exemplaren ter grootte van een kleine witte kool en dus één stuk per portie waar je zeker met 3 personen van kan eten!

koolrabi paars

'oude' koolrabi (foto vorige week genomen) waarvan ik weliswaar eind september gestopt was met aanbieden, MAAR die ik vorige week als test door een van de deelnemers heb laten klaar maken omdat er nog een 80tal stuks van op het veld staan.
Wat blijkt, laat je niet afschrikken door het uiterlijk, want het resultaat was echt lekker en het bijhorend receptje heb ik mét foto op onze blog geplaatst!

koolrabi wit

De laatste 3 stuks op de akker voor dit oogstseizoen.
Koolrabi is een heeeel gezonde en ook lekkere groente, zoek maar es op of gewoon bestellen en proeven!

Momenteel niet beschikbaar

palmkool

In het aanbod sinds eind oktober en dat blijft zo tot maart, want het is een typische herfst- en wintergroente die nog beter wordt na de eerste vorst die we in week47 alvast hadden. Dit helpt bij het vrij stellen van de natuurlijk beschikbare suikers bij het klaar maken.
Zelf alvast in quiche verwerkt en heerlijk bevonden en voor zij die het niet kennen, heb ik dankzij Lea op de foto hiernaast een inspirerend tekstje kunnen toevoegen. En dan deed Yora ons nog een zeer toffe tip aan de hand: je kan er ook gezonde chips van maken, alle info op onze blog!

raap classic

Al even ruim beschikbaar en zo ook deze week (wk49) uit een reeks met mooie knollen!
De gewone keukenraap heeft een roodachtige kraag en witte neus. Lekker ouderwets van smaak voor de liefhebber...

raap geel

Al even ruim beschikbaar en zo ook deze week (wk49) uit een reeks met mooie, gave knollen met een karakteristieke smaak die je in stoofschotels perfect kan combineren met koolraap, wortelen en daikon bv....

raap wit

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde dit jaar, er restten nog 15 porties op de akker deze week (wk15).
Benieuwd naar jullie reactie :)

Momenteel niet beschikbaar

rammenas blauer herbst und winter

Een echte winterklassieker, want kan wel tegen een graadje vorst. Heeft bovendien veel pit en smaak. Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.

rammenas daikon green meat

Nieuw te verwachten in het herfstaanbod van de Plukheyde!
Zaad gekocht in Frankrijk, zou een zachte suikerachtige smaak hebben.

Momenteel niet beschikbaar

rammenas daikon red meat

Al bijna 2 maand beschikbaar in het aanbod van de Plukheyde!
Een zachte licht pittige en toch zoete winterradijs die je kan raspen of in schijfjes snijden voor al je slaatjes, maar even goed smaakmaker voor al je soepen en stoofschotels.
Ziet er dan wel minder mooi uit, maar is mooi rood binnenin en dus lekker veelzijdig!

Momenteel niet beschikbaar

rammenas zwart

Een echte winterklassieker, want kan wel tegen een graadje vorst. Heeft bovendien veel pit en smaak. Heerlijk in stoofschotels, om soepen 'bij te kruiden' of te raspen in je slaatjes.

rode kool

Deze week (wk34) nog een 8tal kleine tot middelgrote bolletjes beschikbaar. Nadien zal het wachten zijn tot het begin van de winter!
De Plukheyde biedt deze klassieker zowel in de zomer, maar vooral dus in de winter aan. De soort die nu groeit levert alvast 'frisrood' materiaal dat bijvoorbeeld perfect is om fijn te snijden en dan te marineren in appelsiensap!

Momenteel niet beschikbaar

romanesco

Deze week (wk47) zijn er nog enkele nakomertjes van het herfstkolen seizoen: broccolispruitjes, enkele bloemkolen en romanesco, maar beperk je tot graag tot 1 stuk per deelnemer, dan kan ik ze maximaal verdelen. Als het weer relatief zacht blijft komen er in de loop van december weliswaar nog 1x broccoli en gele bloemkool, maar dat zal beperkt zijn, want ook daar heb ik weer wat uitval door die speciale ziekte ...

Momenteel niet beschikbaar

savooi classic

Echte winterklassieker en erg lekker gestoofd met spekjes of rookworst.

savooi de pontoise

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Ook dit zaad werd aangekocht in Frankrijk en ik ben zelf ook benieuwd naar de teelt en smaak van deze mooie roodpaarse savooiachtige...

Momenteel niet beschikbaar

savooi deadon

Zacht en zoet smakende savooikool met een paarse bladnerf.
Jammer genoeg bijna uitgeput, nog een 8tal stuks beschikbaar.
Zaad gekocht in Frankrijk en deze week zelf kunnen proeven, heel lekker: Zachte, maar tegelijk karaktervolle typische bladkoolsmaak!

spitskool paars

Toch ook deze week (wk38) nog een 3tal exemplaren beschikbaar. Samen met de witte vormden ze een mooi duo in de spitskoolsalade op ons recente oogstfeest!
Aparte en erg mooie groente waarvan ik vorig seizoen nog een exemplaar meegaf aan een (West-Vlaamse !) studente voedingstechnologie die een herbarium moest maken van vergeten groenten :)

Momenteel niet beschikbaar

spitskool wit

Deze week (wk38) restten er nog een 4tal goeie exemplaren.
Wacht dus niet meer als je er ook nog een wil proeven, want ze komen dit jaar niet meer terug.
Het betreft mooi frisgroene en stevig gevulde kolen die lekker mals je zomerstoofpot of zoals op het oogstfeest fijn versneden tot een spitskoolsalade.

Momenteel niet beschikbaar

spruitjes classic

we zijn nu wk50 en de spruitjes zijn langzaam maar zeker wat meer gedikt.
Ik stel ze deze week beschikbaar via het basispakket alsook nog een 10tal porties tegen woensdag en een 10tal extra tegen vrijdag.
1 portie = 150gr iets kleiner dan normaal dus om zo meer mensen er te kunnen gunnen

Momenteel niet beschikbaar

flowersprouts

Nieuw te verwachten in het winteraanbod van de Plukheyde!
Een krullige variant van de klassieke spruitjes door kruising met boerenkool. Ik leerde ze kennen via CSA collega's.

Spannend hoe de teelt zal verlopen en ook hoe ze zullen smaken!

Momenteel niet beschikbaar

witte kool

Het betreft stevige, maar geen echt grote kolen omdat ook zij door de droogte groeiachterstand opliepen. Dat zal aan de smaak echter niets afdoen!

paksoy

Er zijn een 4tal exemplaren gespot die zichzelf vorig oogstseizoen hebben gezaaid en nu zijn uitgegroeid tot plukklare exemplaren...
Ik heb er zelf geen opgezet zoals bepaald was op de evaluatievergadering vorig jaar, maar ik kan natuurlijk wel verdelen wat de natuur ons geeft !

Momenteel niet beschikbaar

Bladgroenten

andijvie

Nog een 15tal mooie exemplaren beschikbaar deze week (wk42), nadien komt dit seizoen enkel nog de krulvariant.
Lekker nazomers frisgroen, bv. in een zomerse puree fijngehakt en ongekookt verwerkt samen met een scheutje azijn, sjalot en een zachtgekookt eitje ... al is er ook de klassieker om andijvie goed uitgelekt/gedrukt na blancheren fijngehakt te serveren in witte saus, beetje bitterzoet, mmmmm!!

Momenteel niet beschikbaar

andijvie krul

Deze week (wk50) de laatste keer beschikbaar.
De kroppen zijn mooi, maar beginnen onderaan wat rot blad te krijgen dat ik moet verwijderen.
Krulandijvie is best veelzijdig: je kan de jonge gele blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld als salade met een vinaigrette en de oudere bladeren rondom de kern kan je verwerken in gerechten. Je kan ze koken in groentebouillon - niet te lang want dan wordt ze smakeloos -, stoven of als spinazie smoren. Andijvie (krul én plat) is trouwens ook een ideale groente om stamppot mee te maken.

knolselder

We plukken nu uit m'n tweede reeks, maar de grootte van de knollen daarvan blijkt erg onregelmatig. Zowel mooie gedikte exemplaren, maar jammer genoeg door de droogte ook verschillende kleintjes.

peterselie

Een klassieke smaakmaker naast de bladpeterselie in ons assortiment. De (erg) grote planten van de vorige reeks zijn uitgeput en we plukken nu uit een nieuwe reeks met, weliswaar nog kleine, maar wel mooi frisgroene plantjes. Zeker voldoende als smaakmaker, niet om te frituren bv...
Steeds 1 blokje per portie.

peterselie blad

Een klassieke smaakmaker naast de gewone krulpeterselie in ons assortiment. De planten die we vanaf week47 plukken zijn wel (erg) klein, want afkomstig van een nieuwe reeks die eerst door droogte, nadien door kou gewoon nog niet groter is... Wel frisgroen en dus goed als smaakmaker!
Steeds 1 blokje per portie.
Zit boordevol vitamine C, per gewichtseenheid zelfs meer dan in appelsienen! Smakelijk!!

postelein

(op)Nieuw beschikbaar deze week uit een kersverse planting waaruit we ook geplukt hebben voor de koolrabisalade !
Zomers broertje van de winterpostelein, maar toch echt anders van smaak en uitzicht. Hun blaadjes zijn vlezig met bijna wasachtig, krokant blad, vermoedelijk doen ze het daarom ook goed in het hete weer. Een echte opfrisser van je zomers slaatje!
Een portie = 1 blokje dat iedere week weer iets groter zal zijn.

Momenteel niet beschikbaar

roodlof fiero

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

roodlof rubro

We plukken nu (wk49) uit een nieuwe, maar minder gedikte reeks. Die zijn later geplant en hebben door de droogte en kortere dagen, minder bladmassa kunnen ontwikkelen. Ze zullen wel mooi bolvormig en dus smakelijk en goed bewaarbaar blijven!
Roodlof of radicchio is een echte najaars- en winterspecialiteit die je perfect kan mixen als sla-aanvulling (lekker bitter) en die nog lang bewaart ook.

roodlof variegata

Plukheyde. Is een typisch najaarsproduct en ik voorzie zo dra beschikbaar tegen dan meer info en een foto.

Momenteel niet beschikbaar

selder groen

Sinds begin november plukken we uit een verse reeks, mét wortel zodat je hem lekker lang fris kan houden bij je thuis :)
Super voor je soep of in mosselen of ...

selder wit

Sinds half november plukken we uit een verse reeks, mét wortel zodat je hem lekker lang fris kan houden bij je thuis :)
Ze zijn iets donkerder van kleur dan wat je verwacht van witte selder, vermoedelijk door de tragere groei als gevolg van de droogte...

sla asian mix

(op)nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Nog niet super groot, wel super fris en pittig zoals altijd!
Dus zeker geschikt als pittige mixsla voor je smos of slaatje!
1 portie asian mix = één blokje met met een mix aan pittige slavariëteitjes

Momenteel niet beschikbaar

sla baby leaf

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Yep, we zijn nu (wk47) al even in november, langzaam maar zeker tijd dus voor wat winterslaatjes :)
Elk blokje bevat een mix aan niet pittige, maar smaakvolle en kleurrijke slavariëteitjes die perfect combineren met meer pittige slaatjes zoals winterpostelein, veldsla, landkers, asian mix, mosterdsla, ...!
Let op: één portie = 1 blokje, da's goed voor sla voor 1persoon als je mixt dus niet te vergelijken in volume met een kropsla !

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia groen

Er restten nog 5 stuks op de akker.
Geplant half mei en samen met z'n rode broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla batavia rood

Er restten nog een 20tal kleine stuks op de akker die ik per twee kan aanbieden als één 'grote'.
Geplant half mei en samen met z'n groene broertje es een meer krokante slavariëteit in ons aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad groen

Ik kan deze week (wk50) enkel nog enkele kleine kernen oogsten! Geen volwaardige krop meer dus, maar weggooien zou zonde zijn.
Gekende klassieker, weliswaar kleiner dan normaal door de aanhoudende najaarsdroogte gevolgd door de koude temperaturen de laatste weken.
Samen met z'n rode broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde...

sla eikenblad hussarde

Er restten ook deze week (wk45) nog enkele exemplaren die dankzij het koudere weer niet doorschieten en dus beschikbaar blijven! Ondertussen erg mooi gevuld en zoals deelneemster Suzanne zegt, iets meer pit dan de klassieke rode. Hussarde is een groenrode, blinkend en breed gelobde eikenbladsla.

Momenteel niet beschikbaar

sla eikenblad rood

Nog een 4tal kleinere exemplaren beschikbaar.
Een gekende klassieker, weliswaar kleiner door de najaarsdroogte gevolgd door de koudere afgelopen weken.
Samen met z'n groene broertje de meest populaire slasoort op de Plukheyde...

sla Golden Frills

Een goudgeel mosterdslasoortje dat zichzelf heeft gezaaid op de akker en ik dus kan plukken :)
Lekker pittig en ook mooi om te mixen of pesto van de maken!

Momenteel niet beschikbaar

sla ijsberg

De ijsbergsla die we deze week (wk41) nog kunnen plukken is nog steeds frisgroen, mooi groot en vast gegroeid!
Het zijn wel de laatste 20 exemplaren voor dit oogstseizoen!

Momenteel niet beschikbaar

sla krop groen

Deze week (wk42) nog een 6tal mooie kroppen met malsgroene hartblaadjes!

Momenteel niet beschikbaar

sla krop rood

Deze week (wk41) nog een 3tal mooie kroppen beschikbaar...

Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse groen

De laatste 10 exemplaren van dit seizoen.
Mooie, compacte, krakend frisse kropjes en dus es iets anders voor je herfstslaatjes!

Momenteel niet beschikbaar

sla romeinse rood

(op)Nieuw in assortiment van de Plukheyde!
Romeinse sla groeit een beetje in de vorm van een witloofkrop, maar iets minder vast en in dit geval rood en niet echt groot.
Ze zijn lekker krokant en je kan ze bv ideaal gebruiken op een smos of mixen met meer gekende klassieke slasoortjes.

Momenteel niet beschikbaar

sla veldsla

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Typisch voor het winterseizoen dat er aankomt en ideaal om te mixen met andere mini slavariëteiten zoals babyleaf, winterpostelein, asian mix of rucola :)
Veldsla bevat extra veel Mg volgens mijn apotheker! Goed dus om de wintermoeheid te lijf te gaan !
1p = 2 blokjes

Momenteel niet beschikbaar

spinazie

De reeks waaruit we nu plukken kwam jammer genoeg wat regen tekort tijdens de groei in september/oktober. Vandaar jammer genoeg niet vrij beschikbaar, maar ik doe m'n best iedere week zo'n 32 porties of dus ruim 6 kg te plukken. Ik zet er daarvan 16 in stock op zondag, 8 op dinsdag en 8 op donderdag. Heb je er vorige week al gehad, laat ze dan deze week graag voor andere deelnemers, alvast dank!

spinazie Nieuw-Zeelandse

Was eind juli een absolute nieuwkomer op de Plukheyde. Toen ook voor mij nog ook een onbekende. Ondertussen al erg lekker bevonden in macaroni, quiches of gewoon gestoofd samen met een uitje en look en dus een veelzijdige aanrader!
Verwacht je aan ranken met kleine blaadjes die verder wel lijken op die van klassieke spinazie. Het is echter een winterharde soort die bovendien minder makkelijk doorschiet in het Belgische zomerweer. Meteen de hoofdreden waarom ik ze geplant heb voor de zomer en maar goed ook, want zomeren deed het ...

Momenteel niet beschikbaar

suikerbrood

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Wat later dan vorig jaar, want door de aanhoudende najaarsdroogte traag gegroeid en jammer genoeg geen super dikke kroppen, maar met de koude nachten nu gaat de natuurlijke bitterheid (familie van witloof) ervan meer over naar zoetheid om z'n naam (suikerbrood) eer aan te doen!

suikermais

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar.
1 portie = 1 (stevige) kolf

Momenteel niet beschikbaar

suikermais wit

Er zijn nog verschillende kolven, maar de kwaliteit begint door de regen en de wormpjes die er in oktober waren toch af te nemen. Vandaar de laatste week beschikbaar.
1 portie = 1 (stevige) kolf

Momenteel niet beschikbaar

snijselder

Nog een 10tal planten beschikbaar. Erg sterk van smaak...

Momenteel niet beschikbaar

tatsoi

Het kleine, minder gekende broertje van paksoi dat vooral toch anders smaakt én gebruikt wordt. Je kan het bijna zien als een es iets anders alternatief voor spinazie, jammer genoeg sterk opgeschoten door een 'foutje vd boer' immers een beetje te optimistisch geplant in de winter en met de warmte in april zijn de planten in bloei gegaan.

Momenteel niet beschikbaar

Vruchtgroenten buiten

augurk

Zoals verwacht uitgeput, want deze plant is gevoelig voor witziekte en kent maar een korte productieperiode (tot eind augustus).
Fijngesneden zeer fris in slaatjes, kan ook opgelegd worden in azijn, peper, zout, chiliblokje, en mosterdzaadjes.

Momenteel niet beschikbaar

butternut

Bij het opruimen van het veld heb ik er afgelopen woensdag nog 2 kleinere gevonden :)

Momenteel niet beschikbaar

cucamelon

ook wel muizenmeloentje genoemd, kleine fruitige en frisse hap tussendoor of in slaatjes

Momenteel niet beschikbaar

courgette lang groen

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :(
De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen.
Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...

Momenteel niet beschikbaar

courgette lang geel

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :(
De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen.
Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...

Momenteel niet beschikbaar

courgette lang wit

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :(
De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen.
Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...

Momenteel niet beschikbaar

courgette rond geel

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :(
De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen.
Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...

Momenteel niet beschikbaar

courgette rond groen

Ik vrees dat met de komst van oktober ook het einde van de courgette in het Plukheyde aanbod is gearriveerd :(
De zo productieve zomerreeks is letterlijk op zijn gat gevallen en in de nieuw geplantte reeks zit ik met luisproblemen waardoor de planten niet tot productie lijken te komen.
Er zal er links of rechts nog eentje 'uit de boom vallen', maar ik kan geen regelmaat meer aanbieden...

Momenteel niet beschikbaar

meloen cavaillon

Ik heb nog één rijp exemplaar gevonden :) Had je er al één gehad, laat dan zeker de kans aan anderen, want ik hoop dat ik iedereen ééntje kon gunnen, maar ik vrees er wat voor en schat nu dus al in dat ik volgend jaar wat meer plaats ga maken en de teelt nog beter ga verzorgen om deze populaire smaakmaker ruimer beschikbaar te hebben.

Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini akito of arola

De witziekte heeft toegeslagen in deze plantenreeks. Er restten enkel een 3tal planten die ik later heb geplant. Jammer, want daardoor zal het aanbod van deze lekkere en vaste komkommersoort beperkt zijn tot een 4 tal stuks.
Deze oosterse mini-komkommersoortjes zijn buiten geplant en groeien daardoor trager. Daardoor zijn ze vaster van structuur, maar zeker zo lekker. Het lijken door hun bobbels en haartjes op de schil bovendien wel augurkjes, maar het zijn wel degelijk héél smaakvolle, sappig frisse en kleine komkommers voor al je slaatjes en smosjes ...

Momenteel niet beschikbaar

patisson geel

We duiken deze week september in en ook al nadert de herfst, normaal zijn pompoenen pas rijp richting eind september. Door het extreem warme weer is dit proces echter versneld en ze zijn er nu dus al. Kies je maximaal één type pompoen per week aub, dan doen we er een tijdje mee!

Momenteel niet beschikbaar

patisson wit

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van 2 kleintjes per portie.
Kijk zeker es naar de recept tip van Inge op onze blog !
We zijn nu in week 48 en er zijn nog een 20tal stuks beschikbaar. Wil je ze nog proeven, dan is nu dus je laatste kans voor dit oogstseizoen. Ik zet er nu maandag een 12tal in stock en wat rest op di en do om iedereen maximaal kans te geven.

pompoen classic

Nog een 2tal porties, maar onder de vorm van twee kleintjes per portie.

Momenteel niet beschikbaar

pompoen groen

Nog een 7tal stuks, gewone grootte.

pompoen blauw

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand
Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee!
Heel wat deelnemers lieten me dit en vorig jaar weten dat het een heel lekkere soort is, maar wel hard om te snijden. Ze bewaren dan ook goed.

Momenteel niet beschikbaar

pompoen spaghetti

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog een 3tal gevonden :)

pompoen delicata

Met oktober zitten we in een echte pompoenmaand
Kies gerust uit ons Plukheyde assortiment, maar hou je aan maximaal twee types per week aub, dan doen we er nog een tijdje mee!
De delicata behoren tot één van de lekkerste soorten in de familie van de pepo pompoenen. Het beste is om hem minimaal 2 maanden te laten liggen en dan pas te gaan eten. Dan komt de smaak het beste tot zijn recht. Sommige zeggen zelfs dat je ze pas vanaf februari moet eten.

Momenteel niet beschikbaar

pompoen sweet dumpling

Bij het opruimen van het veld afgelopen woensdag heb ik er nog eentje gevonden :)

Een kleine lichtgekleurde pompoen met donkere groene strepen en zacht zoetig vlees. Probeer het eens met een rijpe vrucht, haal het vruchtvlees eruit en braad (wok) het even vermengd met zoet-pikante pepers, vul de pompoen ermee en werk het af met wat geitenkaas.

Momenteel niet beschikbaar

watermeloen

Deze week de laatste week vrij beschikbaar. We zullen er dan toch ruim een maand iedere week een 80tal porties van aangeboden hebben, dus minder dan vorig jaar door de droogte, maar het blijft een welgekomen afwisseling meen ik.
Lekker zoet, fris en fruitig, ik stel ze beschikbaar in porties als slices van 1/8 van een meloen. Bestel er maximaal 2 per deelnemer aub.
Door de droogte heeft de plant immers veel minder zijscheuten gemaakt dan vorig jaar en ondanks dubbel zoveel planten tov vorig jaar, zijn er slechts 1/3 tot max 1/2 vh aantal van vorig jaar beschikbaar, al waren ze er wel ruim 4 weken vroeger!
Tot slot, de foto hiernaast dateert van 04 augustus 2018

Momenteel niet beschikbaar

Wortelgroenten

pastinaak

Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne, maar alvast lang en als nodig mag je twee stuks nemen per portie.

schorseneer

Beetje onregelmatig gegroeid, van heel dik tot wat dunner, maar wel al goeie commentaar gehad over de smaak!
Heb jij ze al geproefd?

witloof

OPGELET !!!!
Moet je steeds één week vooraf bestellen én niet vergeten meenemen bij het afhalen als je er vorige week bestelde!

Lekker typische regiogroente die op de Plukheyde beschikbaar is door samenwerking met Danny Schoevaerts. Danny is samen met vele andere 'doorwinterde' witloofboeren actief in onze regio, maar ik kan er maar met één samenwerken hé ...
Ik ga er van uit dat elke deelnemer over de beschikbaarheidsperiode van deze lekkere groente (van oktober tot maart) zo'n 4kg per persoon kan bestellen. We werken met porties van @250gr en je kan deze dus pp een 16tal of gemiddeld 2,5x per maand bestellen. Vorig jaar hadden we daarmee voldoende, maar we zullen dit ook dit seizoen evalueren!

wortel specialiteit Oxhella

Na bijna drie maanden de laatste week beschikbaar denk ik en vanaf dan schakelen we over op een andere soort (langere wortels).
Oxhella wortels zijn erg herkenbaar door een typisch konische vorm en ze heeft bovendien ook een stimulerende en aromatische smaak waardoor m'n zaadleverancier een topper beloofde! Het besteltempo vorig seizoen én de feedback van deelnemers ook dit jaar beamen dit :)

Momenteel niet beschikbaar

wortel zomer Nantaise 2

Nantaise is een lange, rechte en oranje wortelklassieker, al zitter er ook wel wat kromme in ons aanbod hoor :)
Wel lekker zoet hoorde ik van een deelnemer!

wortelpeterselie

Lekkere herfst en wintergroente. Wel onregelmatig gegroeid, soms dus es een dikke, dan weer een dunne, maar alvast lang en als nodig mag je twee tot drie stuks nemen per portie.
Wortelpeterselie is rijk van smaak en bevat naast proteïnen veel calcium, ijzer, caroteen en de vitaminen B2 en C.

Bol-, knol- en stengelgroenten

aardappel agila

Bestel enkel als je woensdag je pakket afhaalt en nog geen bulk hebt gehad!
Agila is de enige aardappel die ik deze week zal meenemen naar het afhaalpunt. Dit om gesleur te vermijden en heel wat mensen kwamen afgelopen zaterdag bovendien al hun aandeel aardappelen halen of zullen dit nu zaterdag 10 november tussen 13 en 16u nog kunnen doen.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel alouette

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :)
Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is!
Alouette heeft een mooie rode schil en is redelijk vast tot licht bloemig na koken met een diepgele vleeskleur. Ze is prima geschikt om te koken en te bakken.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel carolus

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :)
Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is!
Carolus is een bloemig kokende aardappel met tweekleurige schil én ook erg lekker.

Momenteel niet beschikbaar

aardappel charlotte

Erg gekend aardappelras omwille van zijn smaak en vastkokende eigenschappen. Ideaal voor een aardappelslaatje of om te bakken bv.
Heb ik niet zo veel omdat ik het pootgoed niet had besteld, maar één van m'n plantgoedleveranciers had agila te kort en dit in de plaats gesteld... is enkel nog deze week (wk44) beschikbaar!

Momenteel niet beschikbaar

Aardappel Ditta

Dank je wel aan ieder die kwam helpen, ze zijn uit! Zie ook foto's en filmpjes op facebook én in het nieuwsitem op onze homepagina :)
Bulkverdeling: zaNM 3 en 10 november tussen 13 en 16u. Lukt dit niet voor jou, neem dan contact, dan kijken we samen wat mogelijk is!
Ditta is een vastkokende aardappel die iedere keer weer goed uit smaaktesten komt. Bovendien is ie redelijk plaagresistent en zeer goed bewaarbaar. De aardappel heeft ook de Franse kwaliteitsonderscheiding 'Saveur de l'Année 2013' binnen gehaald...

Momenteel niet beschikbaar

aardappel frieslander

Deze week oogsten we de laatste Frieslanders, het is dan ook een van dé vroegste, maar tegelijk stevig en smaakvolle aardappelsoorten op de markt.
1 portie = 3 tot 400 gr
De aardappel heeft een gladde schil en is na het koken lichtgeel van kleur. Super lekker gebakken in de pan met wat olijfolie en zout!!

Momenteel niet beschikbaar

aardappel vitabella

Enkel nog beschikbaar in het aanbod voor de deelnemers die nog niet
Vitabella is een smaakvolle vastkokende ovale consumptieaardappel die zeer lang bewaard kan worden.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin geel

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin rood

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

ajuin wit

Ik ga deze week echt proberen de bulk gele en rode ui + sjalot te verdelen obv je bestelling in wk35!.
Witte ui dan is in minder grote aantallen gezet en blijft anders dan voor de gele en rode ui gewoon vrij kiesbaar per week tot uitgeput.
Het zijn vrij kleine, maar zoete uitjes.

Momenteel niet beschikbaar

biet chioggia

We plukken deze week (wk50) uit een nieuwe reeks. Deze zal gemiddeld minder dikke knollen hebben dan je de laatste maanden gewoon was. Oorzaak: droog bij de opgroei en de afgelopen weken toch heel wat kouder, maar dat zal aan de smaak weinig afdoen denk ik!
Chioggia bietjes zijn een 'bijna vergeten', zoete tweekleurige en vooral lekkere groente :)

biet geel

We plukken deze week (wk50) uit een nieuwe reeks. Deze zal gemiddeld minder dikke knollen hebben dan je de laatste maanden gewoon was. Oorzaak: droog bij de opgroei en de afgelopen weken toch heel wat kouder, maar dat zal aan de smaak weinig afdoen denk ik!

biet rood

Zeer beperkt beschikbaar. De nieuwe reeks waaruit we plukken blijkt immers onvolledig gedikt.
Oorzaak: droog bij de opgroei en de afgelopen weken toch heel wat kouder, maar dat zal aan de smaak weinig afdoen denk ik!

look

De oogst ervan bleek vorige week (wk34) erg moeilijk door de grote hoeveelheid onkruid. Ik kijk later of ik dit kan oplossen.

Momenteel niet beschikbaar

prei winter

Ik moet zoals eerder aangekondigd deze week (wk50) overschakelen naar een veel meer onregelmatig gedikte reeks. De smaak zal zeker wel oké zijn, maar de grootte is dus middeldmatig.
Twee oorzaken: de hitte en droogte in combinatie met (te) klein plantgoed...
1p = 1 middelmatige tot normale schacht

prei zomer

vroegere en minder dikke soorten van de winterklassieker

Momenteel niet beschikbaar

sjalot

Doe enkel een bestelling als je er vorige week geen hebt besteld en er toch wenst, want deze week (wk36) verdeel ik de bulkoogst obv je bestelling van vorige week.

Momenteel niet beschikbaar

venkel

Er hebben zich op de afgesneden stengels van de augustusreeks een 6tal kleine knolletjes gevormd! Geen grote exemplaren, maar per 2 stuks zeker goed voor de fijnproever dus :)
Venkel is een zeer veelzijdige groente met een aparte frisse, anijsachtige smaak. Venkel werd heerlijk verwerkt in de vispapillot op ons oogstfeest (zie receptenbundel van a>z op onze blog online) en ook het receptje hiernaast is es iets totaal anders en voor mij één van de toppers die ik ooit at. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar als je daarin de appelcrumble vervangt door de nu ook beschikbare rabarber krijg je volgens mij ook iets lekker. De tomaatjes kan ik jammer genoeg nog niet leveren... Het volledige recept vinden jullie ook in onze blog op de website.

Momenteel niet beschikbaar

yacon

Na de vriesnachten in november is het loof van deze vorstgevoelige plant afgestorven. Het was dus tijd om te starten met de oogst van de knollen! Net zoals bij de aardappelen is zowel de opbrengst als de grootte duidelijk minder dan vorig oogstseizoen. Maar wat beschikbaar is zal ik natuurlijk verdelen!
Yacon is een erg veelzijdige, lekkere en vooral ook gezonde groente. De suikers ervan vormen immers geen probleem voor diabetici, want worden pas in de dikke darm opgenomen én geven yacon een erg laag glycemische index.
Soep volgens het recept hiernaast konden jullie proeven in ons promostandje op de kerstmarkt 2018 en die bleek SUPER! Jij probeert het toch ook?

zoete bataat

Jammer genoeg denk ik dat dit product nog maximaal 2 weken beschikbaar zal zijn. Dus ongeveer tot de eerste week van december. Oorzaak: half november schakelde ik over naar een later geplant stuk en daarvan bleek zowel de opbrengst als de kwaliteit (soms rotte stukjes) heel wat minder dan in de eerst geplante reeks.
Reken voor 1 portie op @250gr
tip: nieuw recept voor zoete aardappel frites op onze blog!

Momenteel niet beschikbaar

stengelui

We plukken sinds eind oktober uit de laatst beschikbare reeks van 300 stuks van dit oogstseizoen. Nog een 100tal te gaan...
Lekker om te gebruiken in al je slaatjes.

aardpeer

Net zoals met yacon zijn we half november gestart met de oogst van aardpeer. Een beetje een vergeten groente waar je wel wat poetswerk aan hebt, maar verder heel smaakvol in stoofschotels, soepen, puree, of geraspt in slaatjes...
1 portie = 300gr

zonnewortel

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde sinds eind november!
De zonnewortel is een broertje van de aardpeer en wordt in Europa vooral door hobbyisten gekweekt.
De knol kan zowel rauw, gekookt of gebakken gegeten worden en smaakt licht zoet en notig. Zonnewortels bevatten inuline. Inuline en zijn afbraakproducten, fructo-oligosachariden, worden als zoetstof gebruikt bij suikervrije diëten voor onder andere diabetici aangezien ze de suikerspiegel niet beïnvloeden.
Nog meer specifieke info op de website van de leverancier: We proefden een zachte ‘aardpeer’ smaak met een nootachtige en zelfs wortelachtige bijsmaak, één van de betere. De structuur was lekker krokant en ietsje vezelig. Gebakken bleef deze iets vezelig van textuur. De smaak was duidelijk ‘aardpeerachtig’ maar zoeter.
De productie is redelijk, maar niet geweldig en ik zal ze dus aanbieden in porties van 200gr.
Proberen zou ik zeggen !!

kliswortel

Deze week (wk50) nog de laatste 10tal porties, laten jullie me nog weten of dit product een (smaak)meerwaarde is of niet?!
Het gaat hier over de (jonge en dus nog NIET tweejarige) wortels van een eenjarige plant. De productie is echter erg beperkt en ik zal het dan ook slechts als een soort van delicatesse in porties van 100gr aanbieden zodat zo veel mogelijk mensen er toch es kunnen van proeven.
Info op de website van de leverancier: jonge wortels kunnen rauw gegeten worden, tweejarige wortels worden best eerst mals gekookt en vervolgens zoals pastinaak verwerkt in allerlei gerechten. En verder: "Zoals beschreven in de Flora Batava (1822), De wortel der plant is een zeer gebruikelijk geneesmiddel en de jonge wortels en stengels, van den schil ontdaan en gekookt, kunnen als Aspergien gebruikt worden, hebbende een smaak van Artisjokken.”
1p = 100gr, proberen als proevertje dus !!

1p = 100gr, proberen als proevertje dus !!">

OCA

Nog een klein experimentje op de Plukheyde!
Heel beperkt beschikbar omdat ik de plantjes had gekregen van een onderzoeksinstelling als proef.
OCA komt uit het Andesgebergte en de knolletjes hebben een heerlijk frisse en zoet-zurige smaak. Ze zijn er in verschillende vrolijke kleuren van wijn-rood over oranje tot Zacht-roze en gele of witte. De heerlijke tamelijk gladde, bijna bol-vormige knolletjes zijn zowel rauw, door salades, als gekookt, in roerbak-gerechten en gefrituurd te gebruiken, ze behoeven niet geschild te worden. De smaak is als Aardappel met een prettige, licht-zurige na-smaak, deze verdwijnt echter als men de knolletjes een paar dagen ‘in de zon’ laat liggen, ze worden dan bloemig en er komt een zoete smaak voor in de plaats.
1p = 100gr om es te testen

Peulgroenten

boterboon

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)

Momenteel niet beschikbaar

erwt dop

Door de droogte en het feit dat ik pas vorige kon starten met beregenen op dit stuk van de akker denk ik dat het deze week de laatste week productie zal zijn voor dit voorjaar.
Doperwtjes zijn de klassieke ronde erwtjes, zelf wel nog uit de peul te doppen :)

Momenteel niet beschikbaar

erwt kreuk

Ander type doperwt waarbij in rijpe toestand geen ronde, gladde zaden, maar gekreukte zaden voorkomen. Dit komt door de verschillen in zetmeelsamenstelling. In gekreuktzadige erwten komt amylopectine en amylose voor en in de rondzadige alleen amylose. Hierdoor zijn de gekreuktzadige erwten smakelijker en zoeter.

Momenteel niet beschikbaar

peultjes

Deze week (wk28) is de buitenplanting van dit lekkere product jammer genoeg zo goed als kaal geplukt. We zullen eraf halen wat kan, maar heel wat dikke peulen die er nog op hangen zullen meer als doperwt, dan als peultje dienen...
Peultjes of 'mange tous' kan je dus helemaal eten, zowel vers als gekookt en in een slaatje verwerkt of licht aangestoofd met een uitje gewoon super en bovendien is deze variëteit ook heel zoet :)

Momenteel niet beschikbaar

labboon

Laatste week beschikbaar (vermoedelijk toch, want ook zij zien af door de droogte) !!
Voor veel mensen onbekend/vergeten terrein, maar eigenlijk heel lekker en voedzaam. Je moet er wel wat meer tijd insteken, want ze worden vaak dubbel gedopt. De bonen moeten immers niet alleen uit de peul worden gehaald (= 1e dop), ook de buitenste zaadhuid wordt vervolgens na koken door veel mensen extra verwijderd (= 2e dop). Wat dan rest zijn frisgroene zaadlobben die uiteenvallen in 2 stuks per boon en die je koud of warm kan verwerken. Oa heel lekker tussen een hamburger weet ik nog van een deelnemer vorig jaar!

Momenteel niet beschikbaar

prinsessenboon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts een 10tal porties en dus niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en in 3x (zaterdag, dinsdag en donderdag) zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.

Momenteel niet beschikbaar

purple teepee

Deze week (wk44) heeft koude nachten! Ik heb doek op de boontjes liggen en dus haal ik er misschien nog wel wat af, maar verwacht geen grote exemplaren, die zullen er pas volgend oogstseizoen terug zijn :)

Momenteel niet beschikbaar

Sanguigno boon

Stilaan de laatste boontjes van dit oogstseizoen! Wel slechts 3tal porties en dus helemaal niet talrijk, maar wat kan zal ik plukken en zo eerlijk mogelijk beschikbaar stellen.

Momenteel niet beschikbaar

snijboon groen

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :)
Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk.
Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018

Momenteel niet beschikbaar

snijboon paars

Voor de liefhebbers, het is ongelooflijk, maar er komen nog steeds beperkt verse bonen aan de staken :)
Beperkt in aanbod dus en feitelijk na het seizoen, maar daarom niet minder lekker natuurlijk.
Foto hiernaast genomen op 04 augustus 2018

Momenteel niet beschikbaar

Kruiden en vruchtgroenten tunnel

artisjok

vorig jaar een onverhoopt succes, dit jaar 3x meer van gezet en nu pas de eerste (en voorlopig enige) vrucht gespot.
Sorry, ik had het ook anders gewild, maar ik kan er dus nu slechts één aanbieden, als er nog komen zet ik ze zeker in het aanbod.

Momenteel niet beschikbaar

asperge

meerjarige groente, ten vroegste beschikbaar vanaf oogstseizoen 2018

Momenteel niet beschikbaar

aubergine donkerpaars rond

Nog een 2tal stuks beschikbaar denk ik.
We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de aubergineproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 753 stuks apart besteld en dat is dan zonder diegene in de basispakketten alsook de niet geleverde overproductie gerekend. We zullen de 1000 stuks dus wel gehaald hebben, da's zo'n 10 stuks per plant of ruim 6 stuks per persoon...
Een buiten gegroeide donkerpaarse ronde aubergine.
Van deze kan je perfect ronde grill-schijfjes maken, want door de trage buitengroei mooi vast vruchtvlees!

Momenteel niet beschikbaar

aubergine gestreept Rania

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)!
Lekker vaste variëteit, enkel opletten voor z'n scherpe stekels op het groene kroontje !!

Momenteel niet beschikbaar

aubergine normaal Classic

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!

Momenteel niet beschikbaar

aubergine rond Beatrice

De allerlaatste exemplaren deze week (wk45)!

Momenteel niet beschikbaar

aubergine wit Clara

De allerlaatste exemplaren deze week (wk46)!

Momenteel niet beschikbaar

basilicum bush

Nog een 2tal stuks beschikbaar van deze schattige 'bonsai' variëteit van de gekende klassieker. Heb je wat minder plaats in je kruidentuin of op je vensterbank, maar wil je toch genieten van de authentieke basilicum smaak, dan is deze bush variëteit iets voor jou!

Momenteel niet beschikbaar

basilicum classic

Momenteel (wk42) nog vrij beschikbaar, maar de nachten zijn wel al behoorlijk afgekoeld en de kwaliteit van de planten heeft er wel onder geleden. Wel nog goed genoeg zolang er geen echte nachtvorst passeert.
1 portie = 1 potje.

Momenteel niet beschikbaar

basilicum paars

Nog een 8tal planten beschikbaar uit een kleinere reeks van een 20tal planten die Lea eind juli terugknipte en die nu weer mooi staan :)
1 portie = 1 potje.
De paarse is een variant van de groene classic.

Momenteel niet beschikbaar

bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

chinese bieslook

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni;

Momenteel niet beschikbaar

citroenbasilicum

Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

citroenmelisse

enkele nakomertjes van plantjes die zijn opgepot eind vorige zomer en eerder dit jaar al beschikbaar waren.

Momenteel niet beschikbaar

currykruid

Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
In de tuin van één van onze deelnemers doet dit plantje het zo goed dat ze er nog een 25tal van ter beschikking kan stellen. Zelf heb ik er nog geen in productie.
Lekker in oosterse wokgerechten.

Let wel op!!
Het gaat hier over gesneden kruiden, niet in een potje dus én Barbara zal ze vrijdag zelf langsbrengen op ons afhaalpunt vers gesneden na haar werk, maar dat is pas vanaf 18u30.
Als je er bestelt, kom dan ten vroegste je pakket halen om 18u30!!

Momenteel niet beschikbaar

dille

Al een 6tal weken in ons aanbod. Nu (wk25) staan de planten eigenlijk té groot, maar omdat ik een deel van jullie bestelling vorige week vergat op de akker hou ik ze nog één weekje in het aanbod zodat jullie ze desgewenst kunnen nabestellen. Gegroeid in stenen pot, 1 portie = 1 potje waarvan nog een 12tal beschikbaar.

Momenteel niet beschikbaar

dragon

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Net zoals de salie, stekken van vorige zomer die nu, na een extra keer intoppen, een mooi vertakte plant hebben gevormd.
Gegroeid in stenen potjes, 1 portie = 1 potje, slechts een 20tal potjes beschikbaar. Eind dit jaar meer vanuit een nieuwe stekronde.

Momenteel niet beschikbaar

kervel

Nog een 6tal kleinere stuks beschikbaar deze week (wk46).
Ideale basis voor een lekker dampende soep op een frisse herfstavond...

Momenteel niet beschikbaar

limoenkomkommer

Ik heb nog een tweetal stuks gespot van deze speciale komkommer!
Gezaaid door Lea, verpot door Sabine en nu dus af en toe leverancier van kleine (!!) schattige ronde komkommertjes

Momenteel niet beschikbaar

komkommer normaal

Nog een 1 stuk gespot die ik online kan zetten voor we deze week starten met de opruim en herinplant van de koepel met winterslaatjes en spinazie...

Momenteel niet beschikbaar

komkommer mini

Nog een 4tal stuks beschikbaar denk ik.
We naderen dus langzaam maar zeker het einde van de komkommerproductieperiode. En het mag gezegd, die was zeeer goed. Er werden dit seizoen al 507 grote stuks apart besteld en dat is dan nog zonder diegene in de basispakketten alsook de mini's (455) en buitensoort (273) gerekend. We zullen de 1500 stuks in totaal dus wel gehaald hebben, da's gemiddeld 15 stuks per plant of ruim 10 stuks per persoon...

Momenteel niet beschikbaar

koriander

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
We zijn in week 45 gestart in een nieuwe reeks en dus terug met kleine, niet bloeiende plantjes.
1portie = 1blokje

landkers

Enkele weken geleden bracht deelneemster Veerle een dampend potje soep als proevertje naar ons afhaalpunt! Super toch? Net zoals de smaak van de soep trouwens :)
Recept is eenvoudig en kan je vinden in onze receptenbundel met 26 vergeten of minder gekende groentjes van a tot z op de blog onder http://www.deplukheyde.be/blog.asp?c=det&id=25

Momenteel niet beschikbaar

laurier

keukenlaurier of dus bruikbaar als kruid in stoofschotels ... we kijken uit naar plantgoed dat we beschikbaar kunnen stellen in biologisch afbreekbare potjes

Momenteel niet beschikbaar

lavas

Bruikbaar als zoutvervanger/smaakversterker in gerechten.
Nieuw in het aanbod vanaf deze week, opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

mizuna

Een typisch pittig aziatisch slasoortje. M'n plangoedkweker had het me voor raapsteel verkocht, vorig jaar iets minder populair, daarom ging ik het ook niet meer zetten, maar het is er nu toch .; Profiteer er van om wat extra pit in je slaatjes te brengen.

mosterdsla

Ik oogst momenteel wild gegroeide plantjes die zichzelf gezaaid hebben :)
De smaak zal er niet minder door zijn :)
Lekker fris en knapperig om jullie slaatjes een pittige meerwaarde te kunnen bezorgen!
1p = 1 plantje

munt chocolat

Al weer even in het Plukheyde aanbod. Mooie grote planten gegroeid in stenen pot.

oregano

Al een tijdje beschikbaar in het aanbod, loopt wel op zijn laatste 'beentjes' voor dit oogstseizoen. Opgepot door één van onze deelnemers, dank daarvoor!

Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal geel Fiesta

Nog 2 'verloren' stuks...

Momenteel niet beschikbaar

mini paprika geel

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes!
Ze zijn weliswaar klein, maar wél lekker en je krijgt ook 3 stukjes mee per portie, dus zeker oké als garnituur voor je pizza's, quiches, ommeletten, ...
Kort gezegd, mini van stuk, maxi van smaak :)

Momenteel niet beschikbaar

paprika normaal rood Sprinter

Deze week (wk45) zal ik zoeken naar de achterblijvertjes!
Een klassieke rode blokpaprika die buiten is gegroeid en daardoor wat later in het aanbod is gekomen, maar nu wel op zijn laatste benen loopt.
Kies per week liefst niet meer dan 2 grote of 4 mini stuks per week per deelnemer aub.

Momenteel niet beschikbaar

mini paprika zoetpunt witgeel

Een buiten geplantte, kleine puntachtige witgele paprika. M'n plantgoedleverancier had maar 4 planten meer van deze soort ook al had ik er 24 besteld en dus is de beschikbaarheid van vruchten voor jullie niet hoog, wel al erg regelmatig gedurende 8 weken!
Kies per week liefst niet meer dan 3 grote of 6 mini stuks per week per deelnemer aub.
Foto hiernaast is genomen eind juli 2018

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt oranje of geel

Ondanks een flinke oogst vorige week, nu toch ook nog enkele 10tallen exemplaren. Het zijn wel erg puntige en dus lang, maar dunne exemplaren...
Deze twee soorten waren later geplant en dus ook pas later rijp, maar daardoor nu nog begin november wel nog ruimer beschikbaar.

Momenteel niet beschikbaar

paprika zoetpunt rood Atris

Nog enkele nakomertjes...

Momenteel niet beschikbaar

peper De Cayenne

Vanaf week 31 is deze erg pittige variëteit al continu beschikbaar geweest. Vanaf half augustus waren er bovendien ook een iets zachtere smaakvariëteit.
Het zijn dus echte 'pepers' en wil je wat extra pit geven aan je zomer, bestellen dan maar !

peper medium pikant

Nu, wk48, laatste keer beschikbaar.
Ik had bij één van m'n zaadgoed leveranciers 2 medium pikante pepertjes besteld. Normaal een gele én eentje die via groen over paars en geel naar oranjerood zou gaan.
Groot is m'n verbazing nu ik enkel rood zie en zonet ook es geproefd heb... Amaai, één van die twee zou ik toch niet mild noemen!!
De andere zal ik zonder naam, maar met foto hier beschikbaar stellen. Je ziet dat ze wat dikker en minder gerimpeld zijn dan de cayennes die ik al een tijdje heb en die sowieso erg pikant zijn. Deze is dus (volgens mij) medium en smaakte (rauw) lekker :)

Momenteel niet beschikbaar

pimpernel

Plantgoed wordt nog gezocht. Zal normaal later in 2017 op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes.

Momenteel niet beschikbaar

raapsteel

Al even beschikbaar, dus de planten zijn al behoorlijk groot, maar ik deel ze in handelbare stukken .
Doet het bv. zeer goed vers fijngesnipperd in puree met wat ei en sjalot + scheutje azijn

Momenteel niet beschikbaar

rabarber

Na de super mooie/dikke stelen uit de tuin van Paul vorige week (wk24), zijn er deze week nog enkele van Paul en vervolgens ook nog een mix van dunnere rode en dikkere roze uit de tuin van Frieda. Onze deelnemers zijn dus mee leverancier voor jullie crumbles, taartjes, mousses ...
1 portie = 1 stevige of 2 kleine stelen.
Erg lekker met bruine suiker, maar ook om confituur van te maken, of met appels in vers vruchtensap, of misschien wel als crumble op je venkel (zie tekst bij dat product) ...

Momenteel niet beschikbaar

radijs kleuenmix

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde.
Laat gezaaid, nu weer even beschikbaar...
Een mooie kleurenmix van radijsjes uit het aanbod van een voor mij nieuwe zaadleverancier. Ik gok erop dat ze even lekker als fleurig zullen zijn :)

radijs speciaal Sora

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Ze zijn net zoals vorige week wel behoorlijk groot, maar het is een soort die niet zomaar hol wordt dus best nog oké om aan te bieden. Sora heeft een nootachtige smaak volgens de zaadleverancier, benieuwd wat jullie vinden...

Momenteel niet beschikbaar

radijs tweekleurig French breakfast

(op)nieuw beschikbaar vanuit een verse zaaiing.
Lekker krokant en knapperig dus!

Momenteel niet beschikbaar

radijs wit Eiszaphen

Deze behoorlijk pittige puntvormige radijsvariëteit heeft zichzelf gezaaid op de akker en daarom kunnen we nu enkele porties oogsten :)

rozemarijn

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

rucola classic

We plukken al sinds half oktober uit deze planting en ze zijn dus weer wat groter en ze hebben ook gebloeid waardoor er wel wat zaadstengel en/of dor blad in zit.
1 portie = 1 blok(je)

rucola paars

Omdat de groencompost deze week op de akker wordt uitgespreid valt dit productje even weg, want het was de laatste weken enkel beschikbaar omdat het zichzelf had gezaaid op onze akker daar waar het groeide in de zomer van 2017 :)
Niet ingeworteld in een blokje dus, maar wel op en top natuurlijk en vooral een lekkere smaakmaker voor je slaatjes.

Momenteel niet beschikbaar

tijm

Plantgoed komt aan begin mei. Zal op de Plukheyde beschikbaar zijn in biologisch verteerbare potjes in de loop van mei-juni.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Orange Fizz

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry Pepe

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat cherry dolly

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat noire crimee

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.
Donkere, lekker zoete vleestomaat.
1 portie = 1 stuk, want vrij groot.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat coeur de boeuf Liguria

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Andine Cornue

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.
Je kan de smaak van deze tomaat misschien nog best vergelijken met die van een couer de boeuf, maar daarnaast is het een vastere echt puntvormige vleestomaat.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Black Cherry

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd lemon boy

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.
1 portie = 2 stuks óf 500 gr (bij sommige vleestomatensoorten is 1 tomaat 500gr of meer!)

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Orange queen

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Rose de Bern

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat gekleurd Russe Rouge

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

tomaat normaal Maestria

DNormaal de laatste oogst deze week (wk43). Ik stel in 3x (za, di, do) zo eerlijk mogelijk beschikbaar wat kan.
Beperk je graag tot één type tomaten in je bestelling, dan kan iedereen die wenst er nog even kiezen!

Momenteel niet beschikbaar

tomaat roma Colibri

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

warmoes

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Nieuw, want ik vul de rode waaruit we al ruim 4 maand plukken sinds half november aan met een zachtere groene smaakvariant :)

winterpostelein

Nog een 4tal plantjes beschikbaar deze week (wk50) nadien is het wachten op eind december voor een nieuwe reeks...
Ondertussen een erg gesmaakte winterklassieker en alleskunner in je mixslaatjes, puree of soep!

Momenteel niet beschikbaar

tomaat tros grappelina

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

Tomaat green zebra

Deze week (wk44) worden de laatste stuks afgeoogst!
Ik zal ze op het afhaalpunt voor ieder die wil zo eerlijk mogelijk verdelen.

Momenteel niet beschikbaar

salie

Het allereerste aanbod van deze trage groeier! Vorig jaar op de akker gestekt en verpot door Sabine, super merci nog es daarvoor !!

Momenteel niet beschikbaar

kiwano

yess, ik maak er feitelijk al 2 jaar reclame voor op de home- & faceboekpagina, maar sinds vorige week (wkk41) zijn de eerste rijpe kiwano's een feit op de Plukheyde. Nog heel beperkt, want feitelijk is het een experiment en is de zaai door omstandigheden (zaadleverancier leverde veel te laat) niet optimaal gebeurd. Maar als diegene die kunnen proeven hem smaken, plant ik er volgend jaar meer!

Momenteel niet beschikbaar

Kleinfruit

aardbei

Na de regen en het warme weer jammer genoeg niet kwalitatief genoeg meer om te kunnen aanbieden.
Voor zij die willen komen plukken voor confituur kan het wel nog, zie nieuwsbrief.
Zal later dit jaar nog es terugkomen omdat 50% van de planten een 'doordrager' betreft die na de zomer opnieuw bloem moet maken en dus vrucht zal dragen.

Momenteel niet beschikbaar

framboos

Ze zijn er wel degelijk op de akker. Als er dinsdag en donderdag voldoende mensen zijn om boontjes te plukken, blijft er wel wat tijd om deze lekker zoete vruchten beperkt beschikbaar te stellen.
Als je er wil, gewoon 1 portie aanklikken en dan doe ik de juiste verdeling op het afhaalpunt.

Momenteel niet beschikbaar

zomer en herfstappel & peer

Misschien later dit oogstseizoen opnieuw beschikbaar dankzij één van onze deelnemers.

Momenteel niet beschikbaar

Edelhertenvlees

edelhertenstoofvlees grof 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenstoofvlees fijn 500gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @515gr kost 7,70 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenfondue 250gr

(op)Nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie van @250gr kost 4,75 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenburger

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie = 1 stuk en kost 1,75 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 1x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie bevat 1 stuk vlees van @90gr en kost 2,80 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar

edelhertenbiefstuk 2x

Helemaal nieuw in het aanbod van de Plukheyde!
Graag bestellen vóór vrijdag 9 november. Het vlees zelf wordt (vacuüm verpakt en diepgevroren) @ half december geleverd!
Vorig jaar getest én goed bevonden door heel wat deelnemers van de Plukheyde :)
Oorsprong is het milieubewust en diervriendelijk bedrijf 'Edelhertenboerderij Hendriks', kennissen van boer Koen.
Boerin Marijke werkt al jaren met vacuüm verpakte en diepgevroren pakketten en deze kunnen na goedkeuring op de evaluatie-avond dit jaar beperkt (soort en aantal) als proef aangeboden worden.
Apart te betalen graag voor eind november via overschrijving van het juiste bedrag + deelnemersnummer op rek nr van de Plukheyde (BE10735043292704).
1 portie bevat 2 stuks vlees, samen @250gr en kost 7,90 euro (btw in)

Momenteel niet beschikbaar


de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2018 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie