Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Zomers groenten moestuin recept met snijbiet (warmoes) - 1e prijs Plukheyde receptenwedstrijd 2017

Zomers groenten moestuin recept met snijbiet (warmoes) - 1e prijs Plukheyde receptenwedstrijd 2017

Familie recept Verhoeven - Van Cauwelaert

Er was eens…

een jonge mama die een moestuin wou om samen met het gezin de zaadjes te zien groeien en zelf vergeten groeten te kweken (want al de rest kan je in de winkel vinden). Papa Sven reserveerde een stukje van de tuin om te experimenteren. Mama Karlien heeft niet zo veel tijd met haar voltijdse baan, haar jonge kinderen en haar knuffelturnclub, bijgevolg mogen de groentjes niet te veel aandacht vragen. Na enkele jaren bleek dat snijbiet en alle soorten bieten de toppers waren in haar moestuintje. Zo werden er verschillende recepten uitgevonden met snijbiet of warmoes.

Moeilijkheidsgraad: (1 is makkelijk, 5 heel moeilijk)

1 tot 2

Tijd nodig:

45 min

Ingrediënten:

* 10-15 grote bladeren snijbiet met stengel

* 1 rode biet

* 1 witte of roze biet

* 1 oranje paprika

* 1 kleine gele courgette

* een dikke bos verse peterselie

* enkele takjes tijm

* 3 teentjes knoflook

* 3 sjalotjes

* 1 ajuin

Recept:

én belevingswaarde: Samen met zoontjes Thor en Thigo worden alle groenten gewassen, geschild en gesneden. De bladeren van de snijbiet worden apart gehouden. De stengels worden in kleine blokjes gesneden. De ajuin en sjalotjes worden als eerste opgestoofd in olijfolie. Daarna komen de blokjes snijbietstengel, de blokjes bieten en blokjes gele courgette erbij. De teentjes knoflook worden plat geperst en toegevoegd. De takjes van de peterselie worden samen met de tijm gebonden en erbij gevoegd. Goed afkruiden met peper en een klein snuifje kruidenzout. Er wordt nog een klein beetje water toegevoegd zodat alles een beetje kan sudderen, zo’n 15 tot 20min.

De laaste 5 à 10 minuten worden de in reepjes gesneden snijbiet bladeren bovenop gelegd samen met de oranje paprika en een dikke bos peterselieblaadjes. 

Nadien wordt alles mooi gedresseerd in een passend bordje! En dat smaakt altijd! Kijk naar de prachtige zomerse kleuren…

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie