Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

Edelhert-recepten

Edelhert-recepten

De feestdagen komen er aan en een heel deel van jullie heeft al een heerlijke portie edelhertenvlees mee naar huis genomen. Wij kregen van 'aan de bron' deze lekkere recepten en willen die dan ook graag met jullie delen. Hopelijk zit er iets bij dat je aanspreekt om het feestmaal tot een succes te maken, zoals bijvoorbeeld dit hertenstoofvlees op Mechelse wijze:

Ingrediënten ( 2-4 pers.):

500g hertenstoofvlees, 4-tal sjalotten in stukjes gesneden, 2 à 3 gepelde, (liefst) verse tomaten, 250g champignons in zijn geheel of in schijfjes gesneden, 33cl donkerbruine Leffe, 1 à 2 teentjes look uit de knijper, mengeling wildkruiden (dit vind je o.a. in voedingspeciaalzaken en bevat o.m. tijm, marjolein, mosterd- en laurierpoeder, peper, gemalen koriander), peper en zout naar smaak, bindmiddel naar keuze (bv. maïzena minute), vetstof.

Bereiding :

1. Braad de vleesblokjes alle kanten mooi bruin aan in hete vetstof. Haal uit de pan en voeg opnieuw wat vetstof toe: fruit hierin de sjalotten.
2. Voeg vervolgens het vlees, de look en de wildkruiden toe en laat een 10 tal min op een zacht vuurtje sudderen. Doe er dan de in stukken gesneden tomaten, de champignons en het bier erbij, dek het geheel af en laat alles op een laag pitje garen gedurende 30 min of tot de gewenste gaarheid.
3. Kruid het geheel naar smaak met peper en zout indien nodig. Gebruik een bindmiddel om de gewenste sausdikte te bekomen.

Laat het smaken!! Je kan hier zowel een aardappel-, rijst- als pastagerecht bij serveren.

Groe(n)tjes

Jonas

Download meer informatie (PDF) »

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2020 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie