Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

de Plukheyde promoot CSA op het slotevent Cera GoodWalk

de Plukheyde promoot CSA op het slotevent Cera GoodWalk

Hoe kan een stad mee bouwen aan een duurame toekomst? En welke zijn daarbij de uitdagingen voor voeding en landbouw? Misschien nam je deel aan de Cera GoodWalk in Leuven? Met de windelgids van Cera en Goodplanet kon je tussen mei en oktober 2017 heel wat duurzame initiatieven in Leuven ontdekken. De keuze viel niet toevallig op deze stad. Vanaf 2018 kan de stad Leuven bogen op de prestigieuze European Green Leaf Award.

Ter afsluiting van de Cera Goodwalk werd er een feestelijk slotevent gehouden. De winnaars van de wandelzoektocht kregen er een welverdiende prijs. Maar er werd ook nagedacht over een duurzaam stedenbeleid. Wat zijn de uitdaginen voor voeding in de stad van morgen? Experten gaven er duiding en beantwoordden er prangende vragen.

Of ik me als pas gestarte CSA boer al een expert mag noemen durf ik in vraag stellen. Anderzijds was ik blij met de uitnodiging om het CSA verhaal te promoten omdat ik er sterk in geloof. Als starter ben ik ook verplicht na te denken over de uitdagingen hoe de Plukheyde en dus onze vorm van CSA zo goed als mogelijk te laten aansluiten bij de noden van vandaag.

Drie dingen staan daarbij voor mij centraal:

•Ik geloof in het duurzaam (ecologisch, economisch én sociaal) verhaal

•Ik geloof in het gemeenschapsconcept (inspraak, risicodeling en contact met de boer én onderling)

•Ik geloof in het flexibiliteitsaspect (keuzevrijheid, assortiment en makkelijk bestel- en afhaalbaar)

Wil je meer weten, bekijk dan m'n presentatie in dit blog item. Heb je zelf een mening die je wil delen met de Plukheyde? Neem dan zeker contact!

Groetjes, boer Koen

Download meer informatie (PDF) »

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie