Ester Natus
Er was eens...
Een receptje om warmoes es in de kijker te zetten en klaar te maken als je heel weinig tijd hebt!
Centrale groente:
warmoes (snijbiet)
Moeilijkheidsgraad:
1 tot 2
Tijd nodig:
25 min
Ingrediënten:
* 2 pakken verse gnocchi uit de koeling
* 500 gram warmoes
* 500 gram tomaatjes
* 1 scheut Noilly Prat
* 2 teentjes look
* parmesaan
* ½ groentenbouillonblokje
* Olijfolie
* Peper en zout
Recept:
Snij de look in dunne plakjes en fruit in olijfolie. Voeg hieraan de versneden tomaatjes toe en laat even sudderen op een hoog vuur, blus met een scheut Noilly Prat. Snij de stelen van de warmoes in stukken van ongeveer 1 cm en snij de bladeren (het makkelijkste is om de bladeren op elkaar te leggen, op te rollen en dan te versnijden). Voeg de versneden warmoes toe aan de tomaatjes en laat verder sudderen tot de warmoes geslonken is (indien nodig voeg je nog je een scheutje water toe). Kruid met peper en zout en het verkruimelde ½ bouillonblokje. Kook de gnocchi al dente (slechts 2 minuten in kokend water). Giet af en voeg de gnocchi toe aan de warmoes-tomatenmengeling. Werk de gnocchi af met verse geraspte parmesaan. Smakelijk !!