Van deelneemster Inge kregen we nog een origineel receptje door: zonnewortel- of aardpeertaartjes! Dit taartje maakt optimaal gebruik van de heerlijke smaak van deze interessante groenten. Beiden zijn verwant aan de zonnebloem en krijgen in de zomer dan ook prachtig gele bloemen. In de winter zijn ze echter nergens te zien, dan overwinteren ze onder de grond, met knollen vol opgeslagen energie voor de volgende lente. Het zijn die knollen die zo lekker en voedzaam zijn, en dus ook perfect in een taartje omgevormd kunnen worden!
voor 4 muffinvormen of 2 taartjes diameter 12cm
- 500 gr aardpeer of zonnewortel
- 50 gr geraspte kaas (ik neem mozarella)
- 2 eieren
- 3 EL room
- 1 EL boter
- nootmuskaat, peper en zout naar smaak
verwarm de oven op 200°
schil de groenten, snij in stukken en kook gaar (ongeveer 20 minuten)
groenten afgieten, eieren, room en kaas toevoegen en pureren.
naar smaak heel glad pureren of nog wat textuur in laten (persoonlijk hou ik van een beetje textuur in mijn taartje, probeer beide eens! :))
beboter de taartvormpjes en verdeel de puree erin.
zet 20min in de oven au bain marie. (mijn oven heeft een stand warmte lucht vochtig anders zet je gewoon een bakje water bij in je oven)
Klaar, en smakelijk!
Groe(n)tjes,
Jonas
PS: op de foto nog een winters sfeerbeeldje van het veld. Omdat zowel aardpeer als zonnewortel in de winter onder de grond verstopt zitten, hebben we daar nu even geen foto van voor handen!