Vanaf november-december daalt het groentenaanbod van de Plukheyde. Daarmee volgt het op een natuurlijke manier de seizoenen.
Toch zijn er nog verschillende groenten ruim beschikbaar, daarbij natuurlijk heel wat kolen, maar ook nog verschillende bladgewassen.
Op de foto vind je een groententaart die twee echte klassiekers binnen dat gamma combineert. Het gaat over boerenkool (of krulkool) en spinazie. Die eerste wordt bovendien nog lekkerder/zoeter na de eerste vriesnachten. Dat komt omdat de aanwezige zetmelen zich omzetten naar suikers die je beter smaakt.
Bovendien zijn ook rode uien vaak nog tot december beschikbaar op de Plukheyde waardoor teen erg groot aandeel van de ingrediënten uit deze hersfstige/winterse groententaart toch van onze akker kan komen!
Dus de akker deelt (grotendeels) de groentjes en in dit geval deelde deelneemster Sabine dit recept! (de uitvergrote tekst vind je in de bijgevoegde pdf).
Dank, smakelijk en veel groe(n)tjes boer Koen