Deze twee receptjes zaten afgelopen week in m'n mailbox!
Dank jullie wel Justine/Wouter en Cindy!!
En ook al is het eind april en loopt het daslookseizoen nu dus echt op z'n eind, wou ik ze jullie niet onthouden. Anders liep ik trouwens het gevaar bij wachten tot volgend jaar te vergeten...
Smakelijk, boer Koen
- Daslook gehakt schotel met patatjes (zie foto)
Het korstje is van broodkruim/limoenzeste en parmezaanse kaas. Heerlijk in combinatie met een mengeling van asian mix en babyleaf sla met een zelfgemaakte yoghurtdressing met fijnsgesneden radijsjes en pijpajuin (2/3 yoghurt+ 1/3 mayo). Alleen de tomaatjes komen niet van de plukheyde 😮, maar 't is niet dat seizoen hé!
- Pasta met een kervel-daslook-tatsoi (en restjes)sausje
Pasta naar keuze koken.
Ondertussen een grote portie kervel- een handje daslook- een restje postelein- een restje raapsteel en een tatsoi goed wassen en een klein beetje aanstoven in wat olijfolie.
(Een handvol kervel nog even opzij houden)
Doe room bij de groentjes en dan mixen.
Even laten koken tot de room wat dikt. Vuur uit.
De rest van de kervel erbij doen, mixen beetje bijkruiden met peper en zout naar smaak en klaar.
Mengen onder de pasta.
> Lekker met gehaktballetjes.
> De dag nadien ook nog van gegeten, deze keer met scampi opgebakken met look en ui.