2018 loopt op zijn einde, en de Plukheyde en boer Koen willen jullie graag allemaal een gezond, smaakvol en divers 2019 wensen!
Hoe beter het nieuwe jaar inzetten dan met receptjes voor heerlijke, winterse Plukheyde-soep? De receptjes hieronder en in bijlage waren al te proeven op de kerstmarkt vorige week, waar de Plukheyde een heel mooi standje had (zie foto), maar ze zijn zeker een aanrader om zelf ook eens te proberen!
Pastinaaksoep met peer
Ingrediënten:
3/4 pastinaak, geschild en in stukken gesneden
1/4 peer ( Conference of Doyenne), geschild, klokhuis verwijderd en grof gesneden
een handvol platte peterselie
vers citroensap
peper uit de molen
zout
Stoof de stukken pastinaak aan tot ze licht beginnen kleuren. Voeg de peerstukken eraan toe.
Kruid voorzichtig met zout en peper. Zet het geheel net onder water en breng aan de kook.
Wanneer de pastinaak en peer helemaal gaar zijn zet je er de staafmixer in.
Voor een koninklijk resultaat neem je keizerlijk de tijd. Stop pas met mixen als je een echt gladde massa hebt bekomen. De soep zal te dik zijn, dus leng ze maar aan met kokend water tot je de gewenste dikte bereikt. Kook nog enkele minuten door.
Kruid af met peper en zout. Enkele druppels citroensap zullen voor magie en diepgang zorgen.
Proef, pas aan, proef opnieuw. Blijf volhouden tot je een evenwicht vind tussen zoet, zout, zuur en pikant.
Groe(n)tjes,
Jonas
PS: zelf nog een lekker receptje met Plukheyde-groenten? Stuur maar op naar lembrechtsjonas@gmail.com!