Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

mmmmmm zoete aardappelfrietjes

Deelneemster Ann vertelde me afgelopen week in het afhaalpunt over deze lekkere ontdekking. Je kan dus ook frietjes maken van zoete aardappelen.

 

Geheim: gebruik polenta, dan lukt het zeker!

 

Ze zijn heerlijk als bijgerecht of snack, zeker met wat zure room om ze in te dippen.

Smakelijk, Ann (bron Ottolenghi) en boer Koen

 

Ingrediënten (6-8p):

  • @1,2kg grote zoete aardappelen, was (schil) en snij ze in 1,5cm dikke frietjes
  • 1 eetlepel mild gerookt paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 30gr polenta
  • 100ml olijfolie
  • 1 eetlepel sumak
  • zeezoutvlokken of grof zeezout

 

Aan de slag:

  • Verhit de oven tot 220°C
  • Meng de zoete aardappelfrites in een grote kom met paprikapoeder, cayennepeper, knoflook, polenta, olijfolie en 1 theelepel zeezoutvlokken of grof zeezout.
  • Verdeel als alles gecombineerd is de zoete aardappelfrites (en alle olie) over twee met bakpapier beklede bakplaten en rooster ze 25-30 miniuten in de oven, roer een of tweemaal heel rustig tot de frites gaar, krokant en goudbruin zijn.
  • Haal de bakplaten uit de oven, bestrooi de frites met de sumak en 1 theelepel zoutvlokken of grof zeezout en serveer ze meteen

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie