Geproefd met een 8tal deelnemers bij een SWOT analyse van de Plukheyde oogstseizoen 2017. Echt lekker én gemaakt door Sonja met worteltjes van onze akker! Ze paste daarbij het origineel recept ook licht aan zoals hieronder aangegeven...
Smakelijk en groetjes, boer Koen
Oven voorverwarmen op 180°C (hetelucht 170°C)
Te mengen ingrediënten:
- 2 eieren
- 150gr witte suiker (1 kop)
- 110gr plantaardige olie (3/4 kop)
- 225gr meel (1 ½ kop), gemengd met:
- 1 ½ tl bakpoeder
- ½ tl bicarbonaat
- 1 tl kaneel
- 1 tl zout
en voeg op het laatst toe:
- 150gr geraspte wortelen (ik gebruik 200gr)
Doe dit in een beboterde of silicone bakvorm gieten en ongeveer 50min in oven.
Aanpassingen Sonja:
- Minder suiker (120gr)
- Minder zout (1/2 tl)
- Meer kaneel (1 ½ tl)
- 1 tl gember toegevoegd (1 tl)
Smakelijk!