Oogsttuin de Plukheyde
Blogberichten van de Plukheyde

'Ga es los' zoals Lise (prei & raap & biet)

'Ga es los' zoals Lise (prei & raap & biet)

In het rijtje originele keukentips van deelnemers:

 

Het lenteaanbod van de Plukheyde komt wat trager op gang dan ik het als boer had gewild en geplant(d). Daar zitten de koude en natte maanden februari en maart zeker voor iets tussen, maar even goed de korte zomerweek half april! Van het ene uiterste in het andere zeg maar. Ondertussen is het gelukkig normaal (wat heet ...) Belgisch lenteweer en ik verwacht dan ook de volgende weken een normaal en meer gevarieerd aanbod!

Het is dan ook leuk om in deze wat magerder weken als boer een mailtje te ontvangen zoals ik het hieronder letterlijk overneem. Gewoon omdat ik het zo tof geschreven vind en tegelijk inspirerend voor jullie keuken! Ik wijzig er dus liever niets aan.

Aan jullie om je af en toe ook 'te laten gaan' en misschien es dingen te combineren die je anders niet zou doen! Twee extra tips die ik op die manier de afgelopen weken nog meekreeg van Kim en Goedele: roerbak je bloemkool es in de wok met olijfolie en rol winterpostelein in een vleesje voor je het in de oven grilt ... Wie zegt er dat het altijd sla of bloemkool is?

Soit, het mailtje van Lise hieronder!

Groe(n)tjes boer Koen

 

'Gisteren maakte ik een gerechtje klaar waarvan ik dacht dat het misschien de moeite was om te delen. Zeker omdat er alleen maar groenten van de Plukheyde inzaten.

Normaal volg ik gewoon een recept, maar gisteren ging ik helemaal los zonder recept.

Benodigdheden (voor 2 à 3 personen)

- Grote ajuin

- Prei (ik had 1 grote en vier kleine preitjes)

- 2 kleine knolletjes biet

- 2 kleine knolletjes raap

- 1 tas quinoa

- Bouillon(blokje)

- Peper

- Tijm

- Boter/(olijf)olie

 

Instructies:

- Kook de quinoa zoals aangegeven op het pak in bouillon of met bouillonblokje (meestal 1,5 hoeveelheid water voor 1 hoeveelheid quinoa). Wanneer klaar laat je het even rusten.

- Snipper ondertussen de ui fijn

- Was de prei en snijdt in ringetjes

- Was de bietjes en snij in kleine blokjes

- Was de raapjes en snij in kleine blokjes

- Neem een grote pan en laat de vetstof warm worden.

- Bak de ui glazig

- Voeg de blokjes biet en raap toe, en laat bakken tot wanneer ze halfzacht zijn.

- Voeg de prei toe

- Kruid met peper en tijm en bak tot de groenten gaar zijn. (Zout is niet nodig want het bouillonblokje zorgt voor voldoende zoute smaak)

- Voeg de quinoa bij de groenten en laat terug wat warm worden in de pan.

- Klaar is kees.

Wij hebben er fishsticks bij gegeten, maar natuurlijk kan je er bij eten wat je wil: vis, vlees, een vegetarisch alternatief, of helemaal niets.'

BESTEL NU »   CONTACTEER MIJ »

Lees ook

de Plukheyde | Koen Tierens & Inge Vermeesch
Brouwerijstraat 56 | 1910 Kampenhout
0477 66 01 31 | Koen@deplukheyde.be

Volg oogsttuin de Plukheyde op Facebook

© 2024 de Plukheyde - VoorwaardenFlockdesign & KLA-4 Communicatie