De maand mei brengt eindelijk terug die kleine blozende roze bolletjes in het aanbod: de radijs! Je hebt die frisse lentesmaak misschien zelf ook al in je groentezak gevonden en in een heerlijk slaatje gedraaid. Maar er is veel meer te doen met de radijs, zo vertelde ons zelfs onze goeie ouwe vriend De Druivelaar-kalender al op 3 mei, de naamdag voor Jaak, Jim, Koos en Jacqueline:
"Wanneer je groenten met een nieuwe frisse blik bekijkt, ontdek je dat ze veel meer in petto hebben dan wat je aanvankelijk dacht. De radijs bijvoorbeeld kennen we allemaal als een pittig frisse groente die we rauw verwerken in slaatjes. Maar wist je dat je een radijs ook warm kunt bereiden? In een wokje of een quiche met spinazie en erwtjes smaakt ze sappig zoet. Aan het loof van de radijs hadden we misschien niet eens gedacht. Nochtans vormt dat de basis voor een heerlijke soep, pesto of groene smoothei. Voeg voor de smoothie enkel een banaan en een glas appelsap toe en mixen maar! Bedenk jij zelf ook een lekker gerecht met radijsjes?"
Als je een lekker radijs-receptje hebt, moet je het niet per sé naar De Druivelaar sturen; naar mij mag gewoon ook. Dan zet ik het hier gewoon bij op de blog!