Suzanne Mayne
Er was eens...
een heel rijke groentensoep, juist op mond temperatuur. Je eet heel veel verse groenten mét behoud van ALLE Vitaminen en Mineralen ( en daarvoor mag je ze niet hoger dan 40°C verwarmen ! ! ! ) Zij ontzuurt je lichaam en in de zomer kan je ze lauw/koud eten. Weinig afwas, veel variaties mogelijk en PUUR GEZOND.
Centrale groente:
Kool
Moeilijkheidsgraad (1 is makkelijk, 5 heel moeilijk)
2
Tijd nodig:
5 min om de soep te maken + variabele voorbereidingstijd ifv het aantal gekozen groenten
Ingrediënten:
* ¼ rauwe Avocado of 1 spl. 1°persing Olijf-olie of 1 spl. Rauw Kocos olie/vet om de soep
smeurig te maken
* ¼ handsvol rauw gehakte Boerenkool of een andere groene rauwe kool zoals Broccoli, Savooi,
Spitskool enz.
* ¼ handsvol rauw gehakte Groene Selder
* 1 kfl. Groentenbouillon poeder of aangepaste kruiden
* 2 koppen warm water dat even gekookt heeft
Volgens het seizoen voeg je hieraan toe:
* 2 handsvol gehakte Spinazie + 1 gehakte Wortel
of vb.
* Postelein met Wortel ( alles steeds rauw)
* Kervel met Courgette
* Venkel met Waterkers/Tuinkers/Landkers
* Venkel met Rode Paprika
* Venkel met Konkommer
* Pompoen met Konkommer
* Konkommer met Tomaat met Knolselder
* Tomaat met Rode Paprika
* Tomaat met Spinazie
* Tomaat met Basilicum
* Tomaat met Warmoes
* Tomaat met Tuinkers
* Courgette met Warmoes
* jonge Zoete Maiskorrels met kruiden
* Knolselder met Roketsla met Citroensap
* Wortel met Selder met Komijnpoeder
* Wortel met Selder met Kerriepoeder
* Courgette met Veldsla
* Courgette met Roketsla
* Koolrabi met Peterselie met 1 spl. Tamari met Citroensap
* Rode Biet met Rode Paprika met Citroensap ( = Borcht Soep = Russisch)
* wilde kruidenSoep van o.a. een beetje Paardenbloem en Blad, Muur, Bernagiebloem en Blad,
Zurkel, Brandneteltopjes enz.
* combinaties die je zelf uitzoekt
Je kan je Soep nog Kruiden met:
Marjolein, Peterselie, Koriander, Salie, Basilicum, Munt, Cardemonpoeder, Lavas, Citroenmelisse, Komijnzaad/poeder, Gember, Thijm en andere kruiden die erbij passen.
Recept:
Doe alle verse rauwe groenten grof gehakt in de Blender of een hoge pot. Giet er 2 koppen warm gekookt water op. Blender op maximum snelheid gedurende 1 minuut of mix in een hoge pot met de Staafmixer. Je soep is klaar binnen de 5 minuten!