Orecchiette alle cime di rapa, het klinkt al mooi vind je niet?
Francesca, één van onze deelnemers met Italiaanse roots, was bovendien erg enthousiast dat er in de herfst en winter op de Plukheyde bijna altijd raapsteel te verkrijgen is. Het blijkt immers een basisbestanddeel van een eenvoudig, maar erg populair recept uit de Italiaanse keuken.
Raapsteel of 'cime di rapa' in combinatie met pastaschelpjes (orecchiette), meer moet dat blijkbaar niet zijn! Het eigenlijke recept komt uit een kookboek van deelneemster Ester die alvast ook fan is!
Eenvoudige versie: 'Groenten uit een Italiaanse Tuin, seizoensrecepten'
- Kook de orecchiette 10 min in een grote pan met gezouten water al dente
- Doe er de raapstelen bij en laat ze 5 min meekoken tot ze zacht zijn
- Afgieten en opscheppen op een warme serveerschaal
- Sprenkel er een flinke scheut olijfolie over + peper
- Eventueel kan je ook 4 el olijolie met 2 teentjes knoflook verhitten, er de uitgelekte oreccchiette en raapstelen bij doen en enkele minuutjes laten bakken.
- Vis de knoflooktenen eruit en zet het gerecht meteen op tafel
Voor de gepimpte versie met broccoli en rode peper, zie pdf!! Bron, herfstnummer 2021 Lekker Vega, Vegetariërsbond
Smakelijk !